Elbiler

Tesla Model Y får krog med højere kapacitet end Model 3

Model Y får en - for mange - vigtig mulighed for at få anhængertræk der kan klare op til 1,5 ton

Et af de problemer rigtigt mange har stået med når de gerne ville investere i elbil, er at kun meget få har anhængertræk. Og hos den amerikanske producent Tesla, har Model 3 og Model X været de to biler der er godkendt til at have træk. I hvert fald indtil nu, for nu får den nye Model Y, der i disse dage leveres til de første købere i USA, også en krog på så den kan trække traileren eller campingvognen.

Især populært i Jylland

Salget af elbiler i Jylland har indtil videre haltet efter salget øst for Storebælt – både fordi mange jyder har et større kørselsbehov, men formentlig har det også spillet ind, at kun meget få elbiler har mulighed for en “jydekrog”, og 90% af jyderne har faktisk monteret anhængertræk på deres bil. Derfor kan det betyde en del for udbredelsen af Model Y i Danmark, at den har muligheden.

Kan trække mere

Krogen på Y kan trække op til ca. 1,5 ton – hvilket burde tilfredsstille en del flere end de ca. 900 kg. Model 3 er godkendt til at trække. Du skal ikke forvente at du kan smide den store campingvogn på, men de fleste trailere vil det være muligt at fylde godt op med en krog på den nye Tesla. Prisen bliver den samme som for Model 3, altså 8.300 kr. (1.000$). Bemærk i øvrigt, at det ikke er muligt at eftermontere krog, hvilket formentlig også vil blive tilfældet med Model Y. Model X kan trække op til 2.250 kg, så der er der potentiale til en større campingvogn.

Hvornår vi får Model Y til Danmark er endnu uvist, og coronakrisen har formentlig ikke gjort noget godt for, hvor længe vi skal vente.

Elbiler med træk i Danmark:

  • Tesla Model 3: 910 kg.
  • Tesla Model X: 2.250 kg.
  • Audi e-tron: 1.800 kg.
  • Jaguar i-Pace: 750 kg.
  • Mercedes-Benz EQC: 1.800 kg.

Du kan læse mere om Model Y hos Tesla her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.