fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Nu ruller Tesla Model Y ud til kunderne

Her er 14 ting en nybagt Tesla Model Y ejer bemærkede efter sit første døgn med bilen, der modtages af de første kunder i disse dage.

Tesla begyndte at levere de første udgaver af Model Y til sine amerikanske kunder fredag; et par dage før lovet. Tesla Model Y er en SUV der deler omkring tre fjerdele af sine dele med Model 3 sedan. Men Y’eren er større, med tre sæderækker og plads til syv passagerer.

Det interessante ved Model Y, ud fra Teslas synspunkt, er, at den er lavet for at få Tesla bredere ud på massemarkedet. Ikke bare i USA, men også i Danmark, er SUV’erne blevet utroligt populære. Og da Model Y samtidig er relativt billig, kan den ramme den gruppe der ikke har råd til en bil i luksusklassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tesla har dog endnu ikke offentliggjort de danske priser på Model Y eller præcis hvornår den kommer til landet. Den kommer i to udgaver; Performance og Long Range og sidstnævnte vil have en rækkevidde på op til 505 kilometer (WLTP), hvilket er 50 kilometer mere end der først blev meldt ud.

En af de amerikanerne, der fik bilen allerede fredag, er en bruger ved navn Silversmith, der har delt sne første indtryk af bilen i Tesla Owners Club. Han bestilte sin Model Y i januar 2020 og blev svært overrasket, da han kunne hente den allerede fredag. Billedet herunder er taget af Silversmith, da han ankom til Tesla forhandleren for at hente bilen.

Tesla Model Y

Her er en række af hans indtryk: 

 1. Der er ingen HomeLink (garagedørsåbner) som ellers var det i Model 3 AWD i starten. Det lader til at være ekstraudstyr, ligesom det blev på Model 3 i maj sidste år.
 2. Der er ingen hatchback-hylde og ikke engang et sted at tilføje en. 
 3. Hjulene på Model Y er højere og bredere end på Model 3. Det er en af årsagerne til at de kan levere længere giver kortere rækkevidde end Model 3’ernes hjul, bekræfter Musk selv.
 4. Førersædet er 3,5 tommer (8,89 cm) højere end i Model 3’erne.
 5. Der er ikke noget modtagerfæste til bugsering, men der er et sted, hvor det kan tilføjes senere.
 6. Der er trådløs opladning til to telefoner (Qi-standarden). ”Den er ikke så flot som den eftermonterede der er i min Model 3, men dejligt ikke at skulle betale ekstra”.
 7. Der er et enkelt USB C-stik under opladningspulten.
 8. De bagerste sæder i Model Y (5-sæde konfiguration) kan lænes tilbage i seks indstillinger.
 9. Bagsæderne i Model Y (5-sæde konfiguration) kan lægges helt ned. Der er to knapper i bagagerummet til fjernbetjening.
 10. Bagsmækken åbnes udefra. Den lukkes med et tryk på en knap på bagsmækken. [Tilføjet af redaktionen: Men den kan også åbnes via app’en og via den trykfølsomme skærm i instrumentpanelet].
 11. Bagagerummet i Model Y er gigantisk, men er meget lavt.
 12. Opbevaringsrummene på siderne af bagagerummet er dybe nok til at opbevare små ting, der ellers ville rulle rundt.
 13. Sæderne på anden række er den samme bredde som på Model 3’erne (51 tommer / 132 cm).
 14. Model Y virker mere støjsvag end deres Model 3, men det er trods alt også et helt nyt køretøj. Model 3 fik bedre lydisolering mod slutningen af 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button