×
Gadgets

A13-processoren til iPhone XI er gået i produktion

Efteråret byder på tre nye iPhone modeller med spritnye A13 Bionic-processorer, hævder Bloomberg.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg er Apples partner TSMC gået i gang med at producere nye A13 Bionic-processorer, som skal bruges i den næste generation af iPhone-modeller; iPhone XI, iPhone XI Max og iPhone XR. Alle tre modeller forventes lanceret ved et event til september eller oktober. Nyhedstjenesten citerer kilder, der er ”bekendt med sagen”.

Apple har siden 2013 bestykket iPhone, iPad og Apple TV med sine egne processorer, der kombinerer regnekraft og grafikydelse i samme chip, den såkaldte A-serie. Chippen er designet af Apple, og blev først produceret af Samsung – men siden A8 i 2014 er den blevet produceret af taiwanesiske TSMC. Hver ny generation – i den seneste iPhone-model sidder en A12 Bionic – er markant hurtigere end den forrige.

A12 var den første der blev fremstillet med 7nm-teknologi, der maser flere transistorer ind på mindre plads. Den kommende A13 Bionic produceres med såkaldt 7nm+ teknologi hævder nyhedstjenesten, men fortæller ikke præcis, hvad det dækker over.

Bloomberg skriver også – i tråd med tidligere rygter — at iPhone XI-modellerne vil være udstyret med et ekstra kamera; det nye tredje kamera vil være et såkaldt ultrawide-kamera, der skal give ”mere detaljerede fotos og bedre zoom-muliugheder”. Det nye, firkantede, kamerasystem vil gøre iPhone XI 0,5 millimeter tykkere.

Nyhedstjenesten bekræfter i artiklen også, at iPhone XI vil få omvendt trådløs opladning, der gør det muligt at oplade eksempelvis AirPods-hovedtelefonerne trådløst ved at placere dem fysisk på bagsiden af telefonen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.