fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Aiways U5 lander i Danmark i løbet af foråret

Endnu en billig kinesisk elbil melder sin ankomst på det danske marked, nemlig Aiways U5, der er en mellemstor SUV.

Endnu en billig kinesisk elbil melder sin ankomst på det danske marked, nemlig Aiways U5. Andersen Motors A/S har indgået aftale med elbil-producenten Aiways om import og salg af elbiler fra Aiways på det danske marked. U5’eren er en mellemstor SUV og den kommer til Danmark i løbet af foråret, loves det.

Elbilerne fra Aiways skal primært sælges online fra siden www.aiways-danmark.dk, men det bliver også muligt at se og prøvekøre bilerne hos en halv snes forhandlere. Andersen Motors står i forvejen bag importen af Suzuki biler i Danmark. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en rækkevidde på 410 kilometer efter WLTP-normen og mulighed for hurtigladning med op til 90 kW er Aiways U5 også anvendelig til langture. Batteriet i U5 er på 63 kWh og opbygget som en sandwich-konstruktion unikt for Aiways med effektiv temperaturstyring, der øger rækkevidden og sikkerheden i tilfælde af en kollision.

Bilen bygges på en nyopført højteknologisk fabrik ved byen Shangrao i Kina. Aiways har desuden eget design- og udviklingscenter i Shanghai samt egen batterifabrik. Det europæiske hovedkontor ligger i München. Foreløbig er Aiways U5 introduceret i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Danmark er dermed det femte europæiske land i rækken, hvor Aiways kommer til salg. 

Aiways U5
Aiways U5 (klik for større).

Priserne på Aiways U5 i Danmark offentliggøres om kort tid, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig nyhedsinformation om Aiways på hjemmesiden. I begyndelsen af april bliver det muligt at bestille prøvekørsler.

Specifikationerne på bilen er som følger:

Rækkevidde (WLTP) Op til 410 km
Batteri63 kWh
Opladning (AC/DC)6,6 kW / 90 kW
Forbrug (WLTP)166 Wh / km
Motor150 kW (204 hk)
Tophastighed150 km/t
Acceleration 0-100km/t7,5 sekunder

Med ankomsten af Aiways U5 udvides mængden af “billige” elbiler herhjemme. Den kinesisk byggede MG ZS blev solgt i 289 eksemplarer herhjemme sidste år – og i år er der kørt yderligere 31 eksemplarer af bilen ud på de danske veje. Prisen for MG ZS starter ved 219.999 kroner. Så sent som i sidste uge meddelte Renault Group, at Dacia Spring kommer til at koste knapt 129.000 kroner. Den bliver dermed Danmarks billigste elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Holland, hvor Aiways U5’eren allerede er tilgængelig, har den en prislap på 39.950 euro, hvilket svarer til omkring 297.000 kroner.

Aiways U5
Aiways skal sælges online, men et netværk af forhandlere skal dække det meste af Danmark med service, rådgivning og mulighed for at bytte sin brugte bil ind mod en ny Aiways.

Back to top button