ElbilerTophistorie

Nu er der dansk pris på Aiways U6

Aiways U6 kommer til foråret. Den ligner en direkte konkurrent til Volkswagen ID.5 og får en dansk pris fra 380.000 kroner.

Kinesiske Aiways benyttede den nyligt overståede eCarExpo til at offentliggøre den danske pris på Aiways U6. Det bliver selskabets anden model herhjemme og den ligner en direkte konkurrent til Volkswagen ID.5; en såkaldt ‘SUV coupé’.

Der kommer kun en enkelt udstyrsmodel til landet, nemlig Premium. Prisen starter ved 379.990 kroner.

Til den pris får man en af de mest aerodynamiske elbiler på markedet. Luftmodstandskoefficienten er så lav som 0,248. Til sammenligning har Aiways U5 en luftmodstandskoefficient på 0,29. I det hele taget er designet gjort sportsligt for at appelere til den yngre generation, fortæller Aiways.

Aiways U6

De 20 tommer store hjul på Aiways U6 er et eksempel. Hjulene er skåret ud af et stykke aluminium på en CNC-maskine. Det delvist lukkede design sikrer at varm luft kan komme væk fra hjulet, så bremserne altid har den optimale temperatur.

Yacht-gearvælger

Et andet eksempel er gearvælgeren i midterkonsollen. Den er inspireret af gearvælgeren på en yacht og skal “appellere til den yngre generation, der ofte er åbne overfor nye  løsninger”. Der er ingen mekanisk forbindelse mellem gearvælger og motor/gearkasse. Den fungerer elektronisk “by wire”, når man drejer håndtaget frem eller tilbage alt efter om man vælger D eller R. 

Aiways U6
Et kig indenfor, hvor der er Yacht-gearvælger.

Kabinen og bilens funktioner styres fra en 14,6 tommer stor skærm, der er monteret vandret a la Tesla. Aiways skriver:

“Faste statusbjælker i toppen og bunden af den 14,6-tommer store berøringsskærm giver til enhver tid føreren et overblik over køretøjets vigtigste funktioner. Den øverste linje viser for eksempel status for køreklarhed, valgt køreniveau, rækkevidde og batteriladningsstatus samt den valgte førerprofil og status for GPS- og mobiltelefonforbindelsen. Den nederste statuslinje giver et overblik og direkte adgang til klimastyringsindstillingerne og andre brugerdefinerbare widgets.”

En anden nyhed er Android Auto. U5’eren havde udelukkende Apple CarPlay, men Aiways U6 har også Android Auto ombord.

400 kilometers rækkevidde

Men hvad med teknikken? Aiways U6 bliver i første omgang lanceret med det samme 63 kWh batteri som U5. Men U6’erens struktur gør det muligt at sende modeller med større batterier på markedet på sigt. Bilen har en rækkevidde på 400 kilometer og en ladeeffekt på 90 kW DC. Hjemme i garagen kan der lades med 11 kW AC.

Aiways U6

Motorydelsen er på 160 kW (cirka 218 hk) og drejningsmoment på 315 Nm. Det giver en acceleration fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 160 km/t.

Bilen kommer til Danmark i April/maj 2023. Reservation og salg er begyndt fra www.aiways.dk eller hos en af landets 11 Aiways-forhandlere.

Her er lidt flere specifikationer:

Længde4.805 mm
Bredde1.880 mm
Højde1.641 mm
Akselafstand2.800 mm
Bagagerumsvolume472 / 1.260 liter

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.