×
ElbilerTophistorie

Hollandsk ladeoperatør ekspanderer i Danmark

Den hollandske ladeoperatør Allego skal bygge lynladere ved 80 tankstationer rundt omkring i Danmark.

Ladeoperatøren Allego har indgået aftale med danske Oil Tank & Go. Hollænderne kommer til at åbne lynladere ved selskabets tankstationer. I første omgang bygges der 14 lynladestationer, som skal være klar i starten af næste år.

Men der er indgået en aftale, en såkaldt Memorandum-of-Understanding. Heri står der at Allego skal bygge ladere ved samtlige Oils 80 tankstationer i Danmark.

– Vi skal sikre, at opladningsinfrastrukturen står mål med den voksende efterspørgsel efter elektriske køretøjer, siger Allegos administrerende direktør, Mathieu Bonnet.

Oil Tank & Go’s landechef i Danmark, Henrik Schöler, siger om samarbejdet:

– Dette partnerskab giver vores kunder et omfattende udvalg af lademuligheder. Det sikrer, at de kan oplade deres elektriske køretøjer hurtigt og effektivt, mens de nyder bekvemmeligheden ved vores tankstationer.

Præcis hvor stor kapacitet de nye ladere får, oplyses ikke, men Allego tilbyder typisk en ladekapacitet på mellem 150 og 300 kWh. 

Allego blev startet i 2013 og driver et paneuropæisk netværk af opladere til elbiler i Sverige, Danmark, Norge, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Luxembourg og Storbritannien. Selskabet driver mere end 30.000 ladestationer. De tændte for strømmen til de første danske ladestationer i slutningen af 2021.

Læs mere: Fastned bringer 400 kW-ladere til Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.