Guides

Alternativer til den dyre TV-pakke? Vi guider dig til at klippe snorene

Vi guider dig til at finde den bedste streamingløsning i stedet for en tv-pakke - så du både sparer penge og får bedre indhold!

YouSee har netop – igen-igen – sat prisen op på deres tv-pakke. Og hos konkurrenterne er det ikke meget bedre. Flow tv er dyrt at sende ud via de traditionelle metoder, og kanalerne kræver mere og mere for deres pakker fra udbyderne, fordi de får færre indtægter på reklamer – fordi færre ser kanalerne. Og når pakkerne bliver dyrere, er der flere kunder, der flygter – og det hele skruen uden ende. Og hele grunden til balladen er, at rigtigt mange har fundet ud af, at flow tv via kabel, luft eller satellit ikke er nær så sjovt som at vælge sit indhold selv.

Hvis du stadig er “fanget” i den traditionelle tv-løsning, er der faktisk mange muligheder for at gøre det hele meget billigere – og endda få mere og bedre indhold ved samme lejlighed. I denne guide giver vi et overblik over tjenesterne – og prøver at regne nogle alternativer ud, så du måske bliver inspireret til at “klippe snorene” til den dyre tv-pakke.

Hvilken hardware skal du bruge?

Der er masser af muligheder for at streame indhold, der kan erstatte din tv-pakke. I første omgang er de fleste nyere tv i stand til at afvikle de mange apps, der kan erstatte tv-pakken. Der er forskel på, hvilke apps understøttes på det enkelte tv, så du skal lige undersøge, hvilke apps du har brug for og så tjekke om de findes på dit tv. En god fingerregel er, at langt de fleste apps findes til nye Samsung og LG tv, imens Sony, Philips og Panasonic er lidt mindre understøttet. Ikke desto mindre vil rigtigt mange kunne få dækket deres behov via de indbyggede apps på deres tv.

En anden løsning er en uafhængig boks. Det kunne være Apple TV eller en Chromecast fra Google. Der er formentlig en ny boks på vej fra Google, der kan bruges uafhængigt af andre enheder. Apple TV er dog mere fleksibel – men er klart bedst, hvis du i øvrigt bruger Apple enheder andre steder i huset også.

Udover de to “store” findes der et utal af andre bokse også, der mere eller mindre understøtter tjenesterne. Umiddelbart er vores anbefaling dog, at du bruger Apple TV eller Googles Chromecast.

Skal jeg have flere fjernbetjeninger?

Det kommer faktisk helt an på, hvilken løsning du vælger. Hvis du eksempelvis vælger en løsning med et Apple TV vil den fjernbetjening du bruger til Apple TV også kunne tænde fjernsynet og skrue op og ned for det. Det samme gør sig til dels gældende, hvis du bruger en Chromecast – her vil fjernbetjeningen dog være din telefon, men når du starter indhold vil dit tv stadig starte automatisk. Begge disse løsninger kræver dog, at dit TV understøtter den såkaldte ARC standard – om det gør det, kan du finde ud af ved at kigge bag på det – den ene HDMI skal helst være markeret med ARC. Du kan også prøve at finde det i din manual.

Hvis du bruger dit TV’s smart apps bruger du naturligvis bare fjernbetjeningen til det.

Hvordan får jeg live tv?

Rigtigt mange kan faktisk godt lide at have kanaler – altså det, der kaldes flow-tv, hvor en programplanlægger har lavet en sammensætning af programmer hen over dagen. Hvis man ikke ved bedre, kunne man godt tro, at det er svært at få, hvis man dropper den traditionelle tv-pakke fra eksempelvis YouSee eller Boxer. Men det er faktisk ikke tilfældet.

Du kan godt få løsninger fra traditionelle udbydere der kun er beregnet til streaming – men løsningerne er stort set allesammen næsten lige så dyre som deres traditionelle løsninger, og vi anbefaler derfor en ren streamingtjeneste som eksempelvis Telia TV i stedet. En grundpakke her koster 108,75 kr. For den pris får du DR kanalerne, TV2’s hovedkanal og Kanal 4 og Kanal 5 – og så en række svenske, norske og tyske kanaler. For 258,75 kr. får du derudover hele bunken af TV2’s kanaler: Zulu, News, Charlie, Sport og SportX, samt MTV. Med andre ord “mangler” du kun TV3 for at have langt de fleste danske kanaler.

Kombiner med Streamingtjenester

Her kommer så den første “rigtige” streamingtjeneste ind i billedet, for TV3 kanalerne skal du have igennem Viaplay. Det klart billigste er at vælge Viaplay Film og Serier, der koster 99 kr. På den måde får du alle de mest almindelige serier og film der vises på TV3 kanalerne. Det største “problem” opstår, når du gerne vil se det sport, Viaplay har eksklusive rettigheder til – altså, det sport du ikke får fra TV2 Sport, SportX og Kanal 5. Hvis du skal have det hele med her, er den samlede pris 339 kr. Sammen med det mellemste abonnement på Telia TV kommer du op på i alt 597,75 kr. Til gengæld har du så alle kanaler live, adgang til stort set alt sport og masser af on demand tv-serier og film. Og prisen er stadig ikke meget højere end de 577 kr. du skal betale for den store pakke hos YouSee. Men der er mange andre og billigere løsninger, og det er ofte muligt at kombinere sig frem til lige præcis den samling indhold, du synes er interessant. Til sidst i denne guide har vi lavet en hel række eksempler på dette.

All in på Viaplay

Kan du undvære TV2’s “ekstra” kanaler – Zulu, News, Sportskanaler og Charlie – er der også mulighed for at gå all in på Viaplay; for 99 kr. oven i deres store pakke får du 16 kanaler du kan streame live. Alle TV3 kanalerne, inkl. film- og sportkanaler, plus TV2 Danmark og DR kanalerne. Du skal så betale 439 kr. men mangler også Kanal 4 og Kanal 5 i forhold til kombinationen med Telia TV. Til gengæld har du alt samlet i en enkelt app og sparer over 200 kr. i forhold til den fulde pakke fra Yousee – og så er der masser af serier, film og sport som ikke er tilgængeligt via de almindelige tv-pakker.

Forskelige løsninger til forskellige behov

Hele pointen i at klippe snorene er jo, at du får mange flere valgmuligheder. Ikke desto mindre kan det også være det, der afholder dig fra at tage springet – for som du måske allerede har luret i de første afsnit af denne guide er det måske ikke lige til at finde den perfekte kombination af tjenester og hardware. Derfor har vi lavet nogle eksempler herunder – vi håber, du kan finde dig selv – hvis ikke, så skriv det eventuelt i kommentarerne, så vil vi opdatere guiden med flere eksempler, eventuelt baseret på dit specifikke behov!

Hvad er dit behov?

Herunder finder du forslag til forskellige kombinationer af tjenester – hvor alle indeholder mindst en streamingtjeneste – og alle har DR’s kanaler og TV2 med i “pakken”. Det er klart at vi ikke kan tage hensyn til alles behov, men så har du i hvert fald noget inspiration til at finde de tjenester, du kan bruge når du skal klippe snorene. Du er velkommen til at kommentere herunder hvis du finder fejl eller har forslag til guiden – vi tænker at opdatere den løbende så hvis du har gode ideer kan andre også få glæde af dem!

Så let som muligt

Her er den løsning med det mindst mulige besvær, til dig der gerne vil have en enkelt fjernbetjening og en løsning der “bare virker”. Se hvad vi foreslår her.

Sportsfanatikeren

Her er løsningen til dig, der vil samle stort set alle typer sport. Se hvad vi foreslår her.

Seriefan

Hvis du elsker serier og gerne vil have det fedeste udvalg til en god pris, så er her et forslag til dig. Se hvad vi foreslår her.

Flow-TV elskeren

Her er kombinationen hvor du får flest mulig “live” tv-kanaler. Se hvad vi foreslår her.

Filmkenderen

Film, film, film. Og nærmest KUN film. Her er sammensætningen til dig, der bare gerne vil slappe af med en god film – skidt med sport og serier. Se hvad vi foreslår her.

Reality fan

Hvis du bare MÅ se Paradise Hotel og Real Housewives, er der masser af muligheder – og faktisk kan du sammensætte en fantastisk pakke til meget få penge! Se hvad vi foreslår her.

1 2 3 4 5 6 7Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.