fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Den næste Google Chromecast kan blive ligesom Apple TV – med fjernbetjening

Nye rygter tyder på at der er en ny Google Chromecast undervejs - og den adskiller sig markant fra de nuværende

Indtil videre har Googles tilgang til at vise indhold på den store skærm i stuen været at “caste” det op fra telefoner og tablets – i modsætning til eksempelvis Apples Apple TV, der fungerer som en selvstændig enhed med sin egen fjernbetjening. Det er 9to5Google, der skriver at en “pålidelig kilde” har bekræftet, at en ny Google ChromeCast er på vej.

Baseret på Android

Som man måske kunne forvente har Google valgt deres eget Android TV styresystem til den nye boks, en software der også bruges som styresystem på eksempelvis fjernsyn fra Sony, Panasonic og Philips.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til den nuværende ChromeCast Ultra har Android TV en “rigtig” menu, og systemet har dedikerede apps som for eksempel Netflix, DR og så videre. Præcis ligesom Apple TV eller FireTV fra Amazon. Der er også indbygget Google Assistant, så man kan søge efter specifikke programmer eller starte apps.

Fjernbetjening med Assistent

Du kan styre den nye ChromeCast fra en fjernbetjening der ifølge rygterne kommer til at minde en del om Apples fjernbetjening (som i øvrigt er ved at blive redesignet ifølge et andet rygte) Der er selvfølgelig også knapper til at spole og til at skrue op og ned for lyden. Samtidig taler rygterne om, at fjernbetjeningen også vil kunne bruges som universalfjernbetjening og dermed styre tv og andre enheder.

Beholder samme design

Det er ikke lykkedes for 9to5Google at få fat i billeder af den nye enhed eller dens fjernbetjening, men der skulle ikke være stor forskel på designet på den nye og den eksisterende enhed – det vil sige at den stadig vil ligne en puck – med et G på. Fjernbetjeningen skulle ligne en Apple TV remote – men med flere knapper.

Der er ikke nogen detaljer om, hvornår vi kan forvente at se den nye ChromeCast – men det er realistisk, at Google ville have lanceret den ved deres Google I/O i maj – som dog er aflyst på grund af Coronapandemien. Ikke desto mindre kan vi nok forvente lancering inden efteråret. Prisen er der heller ingen detaljer om.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button