TeknologiTophistorie

Amazon-bossen Jeff Bezos træder tilbage

Amazon-stifter og -topchef Jeff Bezos stopper som chef for virksomheden, for at hellige sig andre projekter.

Jeff Bezos stopper som topchef for Amazon. Det meddeler han i en mail til de ansatte. I stedet vil han fokusere på andre projekter. Han forsvinder dog ikke helt ud i kulissen; lige som Bill Gates gjorde hos Microsoft, så fortsætter Bezos nemlig som bestyrelsesformand for virksomheden i stedet. Den nye CEO bliver Andy Jassy, der lige nu fungerer som chef for Amazon Web Services.

“At være administrerende direktør for Amazon er et dybt ansvar og det er tidskrævende. Når du har sådan et ansvar, er det svært at lægge opmærksomhed på noget andet,” skriver Jeff Bezos i mailen.

“Som bestyrelsesformand vil jeg forblive engageret i vigtige Amazon-initiativer, men også have den tid og energi, jeg har brug for, til at fokusere på Day 1-fonden, Bezos Earrth Fund, Blue Origin, The Washington Post og mine andre lidenskaber,” skriver han videre. Hele mailen til de ansatte kan læses her (åbner i nyt vindue).

Bezos har fungeret som CEO for Amazon siden han grundlagde virksomheden i 1994. Under hans ‘herredømme’ er virksomheden blevet de facto standard for handel på internettet, ligesom den har etableret sig som en rygrad i nettets infrastruktur med sine Web Services, AWS.

Han har også hjulpet med at lancere populære teknologiprodukter som Echo-højttalerne (med den digitale assistent Alexa) og e-bogslæseren Kindle. Og endda dyppet tæerne i fysisk detailhandel gennem købmandsforretninger og købet af virksomheden Whole Foods.

Amazon kom officielt til Norden sidste år, hvor de åbnede i Sverige. Hvornår de har tænkt sig at komme til Danmark er uvist, men det bliver altså sandsynligvis ikke med Bezos ved roret.

Læs også vores feature-artikel om virksomhedens historie her: Amazon – Før, nu og snart.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.