Gadgets

Amazon går Alexa-bonanza – her er de bedste nyheder

Amazon er gået helt amok med Alexa-opdateringer i år. Torsdag præsenterede Amazon ikke alene nye Echo-enheder, men også et dusin opdateringer til sin virtuelle assistent, hvoraf de fleste rulles ud på Echo-enhederne inden årets udgang. Herunder et overblik over de nye funktioner, vi er mest begejstrerede for.

Hviske-tilstand
Nu behøver du ikke vække resten af huset, når du taler til Alexa efter sengetid. En nye hviske-tilstand betyder, at Alexa automatisk hvisker tilbage, hvis du hvisker kommandoer til den.

Fornemmelser
En anden nyhed er ”hunches” – fornemmelser. Alexa vil holde øje med, hvordan du typisk bruger de intelligente enheder i dit hjem og give dig besked, hvis der sker noget unormalt. For eksempel kan Alexa advare dig, hvis du går i seng, mens den intelligente lås på hoveddøren er ulåst.

Vagthund
… behøver du ikke investere i. Alexa har fået et ekstra lag af sikkerhed, når du tager hjemmefra, ved at udnytte de fintfølende mikrofoner i enhederne. Fortæl Alexa, når du tager ud af døren, så sender assistenten dig tekstbeskeder, hvis den opfanger lyde af knust glas og røg- eller luftkvalitetsalarmer. Funktionen gør det også muligt at få Alexa til at tænde og slukke lyset på tilfældelige tidspunkter, så det ser ud som om, der stadig er nogen hjemme.

Lokal stemmekontrol
Fremover er du ikke afhængig af en internetforbindelse for at kunne stemmestyre dine lokale enheder; lys, låse, etc. De nye Echo Show og Echo Plus-enheder har nemlig indbygget en smart hub, der kan håndtere alle dine enheder uafhængig af internettet.

Flere trin
Med iOS 12 introducerede Apple sine Genveje til Siri og dem får Alexa også. Det betyder, at du kan lave en form for makroer, der via en enkelt stemmekommando får Alexa til at udføre flere forskellige opgaver. Og så er der i øvrigt også lokations-baserede reminders.

Lille ur på væggen der …
Amazon lancerede også en stribe nye Echo-enheder – inklusive knapt 400 enheder der har Alexa indbygget – men den mest sjove er Echo Wall Clock, der både ligner og er et ur. Uret har ingen mikrofoner selv, men kan snakke sammen med dine Alexa hubs via Bluetooth. Via en ring af LED-pærer kan uret vise aktive timere. Uret lanceres senere på året til 30 dollars – omkring 400 danske kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.