Fremtidens Hjem

Hackere kan bruge lasere til at ”tale” med intelligente højttalere

Ved at benytte lasere med en bestemt frekvens, kan hackere sende kommandoer til intelligente højttalere og tvinge dem til at åbne døre eller biler.

Det kræver i forvejen lidt overvindelse at fylde hjemmet med intelligente højttalere, der kan risikere at lytte til ting, de ikke skal. Men nu har forskere påvist endnu en sikkerhedsrisiko ved højttalere med indbygget digital assistent; det er muligt at sende kommandoer til dem via lasere, fortæller det amerikanske medie Wired.

Forskerne har fundet ud af, at højttalerne kan tolke lyset fra laseren som talte kommandoer. Det kræver blot at laseren har en specifik frekvens og at den peges direkte mod højttalerens indbyggede mikrofon(er). Og det er ikke en enkelt højttaler, den er gal med; tricket kan angiveligt udføres på samtlige digitale assistenter.

Forskerne hævder, at de har gennemført laser-hacket på både Google Home-enheder,  Amazon Alexa-enheder og Facebooks Portal Mini, såvel som en række smartphones. Deriblandt iPhone XR, iPad (6. generation), Samsung Galaxy S9 og en Google Pixel 2.

Teknikken kaldes for ”Light Commands” og forskerne har udgivet en video, der forklarer hvordan den fungerer:

Det er skræmmende løjer. Herunder et eksempel, hvor forskerne åbner en garagedør med Google Home ved hjælp af en laser:

Ifølge forskerne kræver det ikke dyrt specialudstyr; hackere kan bruge helt almindelige laserpenne til at udføre Light Commands. Hvad værre er, så hævder forskerne samtidig, at der ikke umiddelbart findes nogen måde at undgå det på – det vil kræve et komplet redesign af den måde, mikrofoner fungerer på.

Man kan dog tage en enkel forholdsregel: Laseren kræver en lige linje til højtalerens mikrofon, så stil eventuelle højttalere, så mikrofonen ikke kan nås eller ses fra et vindue. Læs mere om Light Commands på forskernes hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.