Amazon PrimeTophistorie

[OPDATERET] Amazon Prime bliver op til 49 procent dyrere

Netop som Rings Of Power-premieren nærmer sig, hæver Amazon Prime abonnementsprisen markant. Men ikke herhjemme.

Amazon Prime hæver nu priserne i fem lande i Europa. Men ikke i Danmark. Amazon siger til Financial Times, at prisstigningerne skyldes “inflation og højere omkostninger”.

Danmark hører ind under Tyskland, der som sagt får en 30 procent stigning. Men ifølge de danske pr-repræsentanter for Amazon Prime herhjemme, vil der altså ikke komme stigninger til danskerne, som vi ellers tidligere skrev.

“Den prisstigning, som der er blevet annonceret, kommer ikke til at påvirke Prime eller Prime Video i Danmark, så abonnementsprisen forbliver den samme herhjemme,” skriver de i en mail til iNPUT.

Prisstigningerne kommer netop som premieren på den stort anlagte Ringenes Herre-serie, The Rings of Power, nærmer sig. Den får premiere i september og stigningerne træder i kraft den 15. september.

Ud over Tyskland og Frankrig (49 procent), hæves priserne også i England (20 procent), Italien og Spanien (begge 39 procent). Tidligere i år steg prisen også 17 procent for amerikanere.

Amazon Prime har den seneste tid investeret hidsigt for at konkurrere mod bl.a. Netflix. Således har de købt dyre sportsrettigheder til både Premier League og Champions League til de britiske kunder. Tidligere i år lukkede selskabet også en aftale til 8,45 milliarder dollars for at overtage filmselskabet MGM.

Oven i det har Amazon Prime altså kastet en betydelig sum efter The Rings Of Power. Alene første sæson har angiveligt kostet den nette sum af tre en halv milliard kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.