fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Analytikere: Udvinding koster nu mere end Bitcoin er værd

Prisen på Bitcoins er nu lavere end omkostningerne ved at udvinde dem.

Den digitale valuta Bitcoin er igennem en hård periode. Værdien af en Bitcoin er nu nede på 3.400 dollars – et fald på 70 procent på et år. Og nu har analytikere hos JPMorgan Chase & Co. oven i købet regnet sig frem til, at en valutaen er mindre værd end det, det koster at udvinde den. Omkostningen ved at udvinde en enkelt Bitcoin er ifølge analytikerne på omkring 4.060 dollars, skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Den primære omkostning ved udvinding af den digitale valuta (i større skala) er betalingen for den el, der driver de enorme strømslugende computere. Flere kinesiske udvindere har derfor indgået aftaler med elselskaber og derved skåret på omkostningerne. Ifølge JPMorgan-analytikerne betaler nogle udvindere derfor kun omkring 2.400 dollars per Bitcoin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kursen på den digitale valuta er berygtet for at svinge voldsomt – hvilket gør valutaen upopulær hos de traditionelle banker. I sidste uge skrev nyhedsbureauet Reuters, at analytikere forventer, at værdien at Bitcoins falder med helt ned til 1.260 dollars.

I december sidste år gik Skattestyrelsen i gang med kigge nærmere på bitcoin-handler, der er foretaget af danskere på en finsk børs.

Kilde
Bloomberg
Back to top button