fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Skat undersøger private danske bitcoin-handler

Knapt tre tusinde danskere, der har handlet med bitcoin, kan se frem til regning – eller tilbagebetaling.

Skattestyrelsen er i gang med kigge nærmere på bitcoin-handler, der er foretaget af danskere på en finsk bitcoin-børs. I alt har 2.700 danskere har købt bitcoins for 49,7 millioner og solgt bitcoins for 53 millioner på den finske Bitcoin-børs over de tre undersøgte år. Der kan være tale om enten fortjeneste eller tab, som kan påvirke den handlendes skattepligtige indkomst og resultere i et forslag til ny årsopgørelse, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

– Lige nu er vi ved at identificere de enkelte borgere, og holde de nye oplysninger op imod dem, vi allerede har. Er der noget, der ikke stemmer overens, tager vi kontakt til de pågældende og beder om mere information, siger personskattedirektør i Skattestyrelsen Karin Bergen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen er baseret på oplysninger som de danske skattemyndigheder i sommeren 2018 modtog fa de finske skattemyndigheder. Langt størsteparten af handlerne er foretaget for beløb under 10.000 kr., mens en mindre gruppe har handlet for en værdi mellem 10.000 kr. og 1.000.000 kr. Dertil er der en væsentlig gruppe, der kun har købt bitcoins, men som endnu ikke har solgt dem igen.

Oplysningerne fra Finland viser desuden, at 96 procent af handlerne er foretaget af mænd hovedsageligt mellem 18 og 40 år.

– Det her er formentlig bare toppen af isbjerget. Selvom der er tale om en forholdsvis lille bitcoin-børs, er oplysningerne en meget værdifuld kilde, som tydeligt viser tendenser og mønstre på området. Den viden, vi får her om datamining, segmenter og metoder generelt, vil gøre os klogere på området og komme os til gavn i vores vejlednings- og kontrolarbejde, siger Karin Bergen.

Skattestyrelsen har allerede taget kontakt til de første borgere, og flere vil blive kontaktet de kommende måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button