×
TeknologiTophistorie

Android Auto er kommet til Danmark

Det blev annonceret i december, men nu er Android Auto langt om længe blevet tilgængelig for danskerne helt officielt.

Android Auto har faktisk længe været tilgængelig herhjemme, men er ikke officielt udgivet. Det har betydet, at man selv skulle holde systemet opdateret ligesom der angiveligt har været visse tekniske problemer. Det er der ændret på nu, hvor programmet er blevet officielt lanceret i Danmark.

Google skriver i en pressemeddelelse at: “med Android Auto kan danske chauffører tale med Google for at afspille musik, sende beskeder, få rutevejledning fra A til B og mere, mens de holder øje med vejen og hænderne på rattet”.

Telefoner, der har Android 10 eller 11 er Auto allerede agt ind i Android-systemet. Har man en telefon med en tidligere udgave af Android, skal man manuelt hente app’en.

Android Auto har faktisk eksisteret siden 2013 og er Googles udgave af det, Apple introducerede som CarPlay et par år tidligere. Ifølge Google er der mere end 500 Android Auto-kompatible bilmodeller på vejene fra 50 forskellige bilproducenter. En liste over kompatible modeller kan ses her.

“Vi håber, at denne opgradering af din køreoplevelse vil fjerne stress fra din tid på vejen og tjene dig på enhver måde, der er bedst egnet til at gøre rejsen fra A til Z mere behagelig, hjælpsom og sikker,” skriver Google i pressemeddelelsen.

Google står også bag Android Automotive, der er en langt dybere integration af Googles tjenester i bilen, men kræver at det “bygges ind” af producenten. Eksempelvis kan man her styre bilens klimaanlæg med stemmen. Både Ford og Volvo har favnet Automotive fuldstændig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.