×
ElbilerTophistorie

Android Auto får stor opdatering

I løbet af sommeren får Android Auto en større opdatering, der giver helt ny brugerflade og mulighed for casting fra mobiltelefonen.

Under udviklerkonferencen Google I/O har Google løftet sløret for en gennemgribende opdatering af Android Auto. Ikke alene får systemet en helt ny brugerflade, den tilpasses også til større skærme, ligesom stemmestyring bliver bedre integreret. Og så bliver det muligt at caste video og lyd til skærmen fra mobiltelefonen.

Opdateringen rulles ud i løbet af sommeren.

Den nye brugerflade minder i højere grad om konkurrenten fra Apple CarPlay, idet den nu understøtter split-screen på tværs af skærmstørrelser. Systemet tilpasses også automatisk de forskellige skærmstørrelser i forskellige bilmodeller.

Det betyder, at der bliver nemmere at tilgå eksempelvis musikafspilleren, beskeder og andre tjenester når navigationen er aktiveret. Se eksempler på den nye brugerflade i videoen herunder:

Google har tidligere lovet at det ville blive muligt at se Youtube-videoer, mens bilen er standset. Nu fortælles det også, at det bliver muligt at caste indhold til bilens skærm fra mobiltelefonen. Der åbnes altså for, at man kan se indhold fra sin favorit-streamingtjeneste, mens elbilen oplades. F

Det gælder dog kun for biler, der har “Google built-in”. Funktionen blev i øvrigt gravet frem af en nysgerrig bruger allerede i februar.

Bedre Google Assistant-integration

Google fortæller også om forbedringer i integrationen af Google Assistant:

“Google Assistant kommer med kontekstuelle forslag til at hjælpe dig med at være mere produktiv i bilen. Fra foreslåede svar til beskeder, til deling af ankomsttider med en ven eller endda afspilning af anbefalet musik – Google Assistant hjælper dig med at gøre mere effektivt i bilen”.

Ud over at bruge din stemme kan du nu hurtigt sende beskeder og ringe til favoritkontakter med kun et enkelt tryk og svare på beskeder ved blot at vælge et foreslået svar på skærmen – hvilket hjælper dig med at kommunikere effektivt, samtidig med at du kan holde øjnene på vejen.

Opdateringen af Android Auto kræver ikke Android 13, men rulles ud til alle brugere i løbet af de næste måneder, lover Google.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.