×
Computere og tilbehørGadgets

Anmeldelse: Acer Spin 7

Når man åbner kassen med Acer Spin 7 blive man glad. Det er simpelthen en lækker, tynd og flot maskine, som alle vil være tilfredse med at have med i tasken – om ikke andet så fordi man stort set ikke kan mærke, at den er i tasken. Samtidig er byggekvaliteten helt i top, og den sortfarvede aluminium er ekstremt lækker. Hængslerne er sølvfarvede, hvilket bryder den sorte, men efter vores mening egentlig ikke bidrager med noget specielt.

Testkonfiguration

Intel Core i7

(7Y75 1,3 GHz)

14” Skærm

8GB ram

256GB SSD

Intel HD 615

2xUSB-C

Benchmark:

Geekbench: 2777

Større skærm

Skærmen er 14”, og det er noget større end de fleste af konkurrenterne i kategorien. Det lyder måske ikke af meget, når en skærm er en tomme mere end de fleste andre, men reelt set betyder det faktisk en del når man skal forsøge at arbejde på computeren. Kvaliteten er ganske glimrende, og farverne står pænt uden at stikke ud i hverken den ene eller den anden retning. Kvaliteten er måske ikke helt på højde med Lenovo eller HP, men forskellene er så små, at du som bruger ikke vil kunne se forskellen.

 

Sløv processor sparer på strømmen

Acer Spin 7 har en af Intels nye Core i7 processorer, 7Y75. På papiret kunne den se meget langsommere ud, og i vores hastighedstest er den da også en del langsommere end resten af feltet. Faktisk ender benchmark scoren helt nede på 2777, hvilket er meget under testens hurtigste maskine fra HP, der med 3414 simpelthen bare er meget hurtigere til de fleste ting. Men hvorfor har Acer så valgt 7Y75 i stedet for 7500U? Svaret er simpelt: Batterilevetid. 7Y75 bruger ca. 5W, hvor 7500U bruger omkring 15W. Det er i sig selv et ganske stort spring, og dertil kommer, at 7Y75 ikke bliver nær så varm, så der skal ikke bruges så meget strøm til at køle den ned. Samtidig er det lykkedes for Acer at slippe udenom at bruge blæsere, hvilket selvfølgelig er fantastisk hvis man hader støj, men til gengæld skal man altså finde sig i, at computeren bliver ganske varm når man eksempelvis spiller 3D spil på den – der er ikke køling til grafikchippen heller.

Kun USB C

Acer Spin 7 er tynd – faktisk en af de allertyndeste bærbare, vi har set, kun rivaliseret af HP’s Spectre 360. Men i modsætning til konkurrenterne i denne test har Acer valgt, at Spin 7 udelukkende skal have USB C. Om et år er det ikke noget problem, men indtil da skal du altså ud og lede efter kabler og adapterer for at få det hele til at spille – noget så simpelt som at koble en skærm på computeren kan blive en udfordring, hvor du skal tage stilling til, hvilke standarder der passer sammen. Det er ikke en katastrofe, men i de første par uger/måneder skal du formentlig tage stilling til nogle ting, du egentlig ikke gider bruge tid på.

Godt bekendtskab

Generelt er vi rigtigt glade for Spin 7. Computeren er måske ikke den hurtigste på markedet, til gengæld er batterilevetiden helt i orden, og det er dejligt, at computeren er helt, helt stille – også selv om den kan blive en smule varm. I sidste ende er en 2-i-1 en ekstremt bærbar multimaskine, og ikke en enorm arbejdshest. Og er det det, der er forudsætningerne, er Spin 7 en ekstremt velfungerende bærbar computer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.