×
Computere og tilbehørMonitorer

BenQ EW277HDR

BenQ EW277HDR er en såkaldt multi-monitor, der kan bruges til de fleste formål, omend BenQ selv angiver den som bedst egnet til medieforbrug – altså videoafspilning i særdeleshed. Og det største argument? En pris på omkring 1.500 kr.

Pænt design uden finesser

EW277HDR er egentlig en pæn monitor. Kanten er tynd, og foden er ganske diskret. Der medfølger et HDMI kabel og generelt er kablerne af udmærket kvalitet, selv om strømforsyningen er en smule klodset. Rent ergonomisk er der ikke meget at komme efter, for skærmen kan kun bøjes frem og tilbage og kan ikke hæves eller sænkes.

Lav opløsning

En stor skærm – 27″ – plejer ofte at være mindst QHD og 4K er ikke længere helt umulige at betale. Men på en monitor til 1.500 kr. forventer vi trods alt ikke det helt store, og BenQ EW277HDR kan da også kun byde på fuld HD, 1920 x 1080‎. Alt andet lige er det et format, der er på vej ud til fordel for højere opløsninger, men hvis monitoren primært skal bruges til at se film/tv er det ikke det store problem.

Udmærket til gaming

Selv om BenQ ikke selv anbefaler det, har vi naturligvis testet skærmen til gaming også, og her fungerer den faktisk bedre end ventet. Godt nok er opløsningen ikke enorm, men opdateringshastigheden er rigeligt til de fleste casual gamers, og selv mere hardcore gamere vil faktisk finde den ganske acceptabel. Betragtningsvinklen er i øvrigt helt udmærket og du kan sagtens se hvad der sker selv fra en ret skæv vinkel – god til tilskuere til spillet.

Gode farver men ikke ægte HDR

Navnet på skærmen antyder, at BenQ EW277HDR er i stand til at vise HDR – men det er ikke ægte HDR, for hvis monitoren skal understøtte standarden HDR10 skal den levere 10bit farver, og EW277HDR er en 8 bit monitor. Ikke desto mindre giver monitoren ganske meget smæk for skillingen, og farverne er generelt gode – både til film og gaming.

Indbyggede højttalere mangler kræfter

Indbygget i skærmen er 2x2W højttalere, men helt ærligt kommer du nok ikke til at bruge dem særligt meget, for de lyder pænt ringe. Til en nyhedsudsendelse går de lige an, men til tv-serier og film er de slet ikke gode nok. Der er heller ikke USB stik så du kan ikke forbinde tilbehør til skærmen.

God allround skærm til prisen

Hvis du har brug for en skærm, der leverer et godt fuld HD billede til videoafspilning især, får du rigtigt meget for pengene her. BenQ EW277HDR er dog også alsidig nok til at være en fornuftig gamingskærm, men på grund af den relativt lave opløsning kan vi ikke anbefale den til kontorbrug – du får ikke overblik nok i forhold til, at skærmen er hele 27″ stor.

 

BenQ EW277HDR

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

KARAKTER

En fornuftig gamingskærm, men på grund af den relativt lave opløsning kan vi ikke anbefale den til kontorbrug

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.