×
HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: B&O Beoplay EQ får konkurrenterne til at lyde tarveligt

Beoplay EQ er den nye true wireless-topmodel fra Struer og den sætter nye standarder for lydkvalitet på trådløse hovedtelefoner.

At Bang & Olufsen ‘kan’ noget med lyd er ikke nogen overraskelse. Men det, de formår, med deres nye true wireless– topmodel, er intet mindre end imponerende. Beoplay EQ leverer bedre lydkvalitet end adskillige kablede over-ear hovedtelefoner og får simpelthen samtlige andre true wireless, jeg har lyttet på, til at lyde tarvelige.

Men man får sandelig også lov at betale for fornøjelsen – og ikke alt er fryd og gammen. Her er vores anmeldelse af Beoplay EQ, der kan findes på hylden lige over Beoplay E8’erne. Den store forskel er, at EQ er udrustet med aktiv støjdæmpning.

Førnævnte E8 havde en utrolig høj lækkerhedsfaktor, men Beoplay EQ sprænger nærmest skalaen. Opladeræsken er snittet i aluminium og ligner nærmest en lille pilleæske. Den er svært tilfredsstillende at røre ved og den føles robust når den åbnes og lukkes. Undersiden er belagt med gummi, så æsken ikke skrider. Generelt er der naturligvis ikke gået på kompromis med materialerne og samlekvaliteten kan der ikke sættes så meget som en lillebitte finger på. Det er simpelthen kræs, det her.

Jeg kan ikke sammenligne direkte, men selve propperne føles en kende større end E8’erne. De vejer også mere – 8 gram per styk mod E8’ernes 5,6 gram. Muligvis fordi der skal være plads til ekstra mikrofoner og støjdæmpende teknologi. Det er sådan set mit eneste forbehold mod designet; de fylder godt op i ørerne og udenfor (se billederne nedenfor). På den anden side er der ikke nogen, der kan komme i tvivl om, at du har hovedtelefoner på …

Tech-tjeklisten

Bang & Olufsen har sørget for at tjekke af på alle punkter på tech-tjeklisten denne gang. Hovedtelefonerne, eller rettere opladeræsken, kan oplades trådløst via Qi-standarden. Propperne er både støv- og svedtætte (IP54) så de vil kunne bruges til træning og så har de fået Bluetooth 5.2, der giver mulighed for bedre lydkvalitet og mindre forsinkelser i lyden.

Eneste mangel er mulighed for at tilgå telefonens digitale assistent. Hverken Google Assistant, Siri eller Alexa kan fremmanes. Det kunne de heller ikke på Beoplay HX, så mon ikke det er en ny generel retning fra Struer?

Som nævnt har EQ’erne også aktiv støjdæmpning. Det er den samme form for Adaptiv ANC, som blev introduceret med Beoplay HX (læs vores anmeldelse her) og EQ’erne har arvet både fordelene og – desværre – den store ulempe. Generelt er støjdæmpningen virkelig, virkelig god, men kun indenfor. Ude i verden går vindstøj direkte i mikrofonerne og dermed ørerne.

Det er ikke noget problem, hvis du alligevel kun vil bruge dem indendøre, men har du tænkt dig at løbetræne med EQ’erne er det svært irriterende. Så meget, at jeg vil anbefale at kigge efter en anden løsning. Når det er sagt, så fremhæver B&O også, at hovedtelefonerne er til hjemmet, kontoret og rejser, så de lover ikke noget – og det trækker ikke ned i min karakter. Men vær opmærksom på det; det er ærgerligt at bruge tre tusinde kroner på hovedtelefoner, der ikke lever op til det, man vil bruge dem til.

Fortsættes næste side …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.