fbpx

 

 

 

 

HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: B&O Beoplay EQ får konkurrenterne til at lyde tarveligt

Beoplay EQ er den nye true wireless-topmodel fra Struer og den sætter nye standarder for lydkvalitet på trådløse hovedtelefoner.

Batteriet er fint uden at imponere

Hovedtelefonerne kan spille i op til 6,5 timer ved moderat volumen og aktiv støjdæmpning aktiveret. Uden ANC kan der hentes en time yderligere. Ved hjælp af opladeræsken kan man få samlet op til 20 timers afspilning mellem stikkontakt-besøg. Det er godkendt uden på nogen måde at imponere.

Sony WF1000XM4, der er direkte sammenlignelige i forhold til specs, har til sammenligning 8/12/24 timers batterilevetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Griner af konkurrenterne

Men så er der lydkvaliteten. Jeg har altid høje forventinger til lyden fra B&O’s produkter, men denne gang blev jeg overasket. Beoplay EQ leverer, helt uden overdrivelse, den bedste lyd jeg har hørt fra nogen true wireless-hovedtelefoner. Ja, de slår faktisk adskillige around-ear modeller også.

Beoplay EQ
Min foretrukne indstilling.

Lydbilledet er kæmpestort og klart. Bassen er perfekt afbalanceret, så den er præsent uden at dominere, og diskanten er sprød og klar, så vokalerne står knivskarpt. Det bindes sammen af en fyldig mellemsektion, der definerer instrumenterne perfekt. Der er simpelthen ingen slinger i valsen her; Lyden i EQ’erne er ganske enkelt vidunderligt. Som honning i ørerne.

Som sædvanlig kan lyden finjusteres til egne preferencer i Bang & Olufsen app’en. Jeg foretrækker eksempelvis at gøre lyden mere dynamisk og en smule varmere.

Gider man ikke selv rode, kan man også vælge at B&O’s foruddefinerede indstillinger, der tæller Optimal, Sport, Commute og Clear.

Ærgerligt nok giver app’en ikke mulighed for at ændre i betjeningen; den kræver ellers noget tilvænning. Eksempel kræver det nu to tryk på højre prop for at afspille eller pause musik, hvor det “normalt” er et enkelt tryk. Aktiv støjreduktion aktiveres med to tryk på venstre prop og vil man skrue op eller ned for volumen gøres det med to tryk + hold nede på enten højre eller venstre prop.

Artiklen fortsætter efter annoncen

iNPUT mener …

Med et design, en byggekvalitet og – ikke mindst – en lyd som Beoplay EQ leverer, er det svært ikke at anbefale dem forud for alt andet. Blot skal man være opmærksom på, at de gør sig bedst indenfor, hvad enten det er hjemme, på job eller i flyveren. Eller på løbebåndet. Men køb dem ikke, hvis du vil have et sæt hovedtelefoner til udendørs træning.

Prisen er naturligvis også en faktor – Beoplay EQ findes ikke på tilbudshylden. Jeg mener dog at hovedtelefonerne leverer så godt på alle punkter, at den høje pris er berettiget. I særdeleshed, hvis du har følsomme musikrører.

B&O Beoplay HQ

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.999 kr.

De er ikke oplagt til udendørs træning, men de leverer til gengæld den bedste lyd, jeg nogen sinde har hørt fra et sæt true wireless-hovedtelefoner.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Tidligere side 1 2
Back to top button