AnmeldelseTastaturer og musTophistorie

Anmeldelse: Logitech MX Master 3S

Logitech har opdateret MX Master-musen, der nu er oppe i version 3S. Og det er ikke uden grund, at den har fået sin ikoniske status.

For mange er Schweiz lig med ure af høj præcision. Men fra alpelandet stammer også Logitech, som siden 1980’erne har produceret computertilbehør af alverdens slags. Et hurtigt spol frem til 2022, hvor vi har kigget nærmere på den ikoniske mus MX Master, der netop er blevet opgraderet til version 3S. Leverer den samme præcision som et schweizisk urværk?

Den første MX Master-mus udkom i 2015. Logitech har derfor igennem adskillige år kunne forfine det design, som dengang blev grundlagt. Det er derfor ikke kvantespring der er sket fra 3 til 3S. Derimod har Logitech justeret på små områder, der har gjort en i forvejen fabelagtig mus endnu bedre.

Som fod i hose…

Eller hånd på mus. MX Master 3S er en fornøjelse at bruge i det daglige. Hænder er naturligvis forskellige, men jeg vil hævde at de fleste vil finde sig tilrette med den ganske hurtigt. Den er tilpas lille til at den kan smides i en taske, men ikke så klejn at hånden ikke kan hvile under brug. Samtidig har Logitech placeret samtlige knapper og features, så de kan nås uden problemer. Det skal dog bemærkes at MX Master 3S kun findes i en version til højrehåndede. 

Den medfølgende software Logi Options+ håndterer opsætningen, uanset om du benytter MX Master 3S på PC eller en Mac – den kan i øvrigt være parret med tre enheder og skiftes blot på en knap i bunden. I applikationen indstilles de åbenlyse justeringer som markørhastighed og hvor hurtigt der skal scrolles. Et scrollhjul jeg uden tøven vil kalde det bedste på nogen mus. Du kan scrolle lynhurtigt gennem kæmpe Excel-ark, men har nok kontrol til at stoppe på ethvert ønsket sted. Man fristes til at sige “Swiss Made”. 

De førnævnte velplacerede knapper kan også konfigureres i Logi Options+. Men ikke kun på et generelt niveau. Hvis du i din browser ønsker knappen placeret ved tommelfingeren skal åbne en ny tab, så er det muligt, mens samme knap i andre scenarier kan vise alle dine åbne apps. Summen af de utallige muligheder for personlig opsætning sammenkoblet med den bundsolide hardware sætter MX Master 3S i en liga for sig.

Konfigurationsmulighederne er næsten uendelige – men pakket let tilgængeligt ind

Ro på settet

Hvis du skal benytte en mus i timevis over en dag, så vil du (eller dine kontorfæller) hurtigt sætte pris på MX Master 3S og dens næsten lydløse ydre. Logitech skriver i marketingmaterialet at kliklyden fra knapperne er reduceret med 90%. Det er ikke noget jeg kan efterprøve, men jeg er villig til at tro dem. Knapperne giver en sagte kliklyd fra sig – lige præcis nok til at man bekræftes i at have foretaget et tryk, men ikke mere. 

Scrollhjulet til vertikal rulning kan skifte mellem lydløs-mode, hvor det absolut intet siger eller en behagelig klikkende lyd. Det kan endda indstilles til at skifte fra den ene til den anden, afhængigt af hastigheden du måtte sætte hjulet i sving med. 

Musen er af den optiske slags og er uhyre præcis. Jeg har endnu ikke stødt på en overflade, hvor den ikke har reageret som forventet. Det er en befrielse at den benyttes uden problemer selvom den måtte ende på bagsiden af en bog på skrivebordet. 

Batteritiden er ligeledes mere end godkendt. Faktisk så god at man sagtens kan glemme at den overhovedet skal lades op i ny og næ. Skulle du gå tør for strøm, men har brug for at komme videre med arbejdet, så kan MX Master 3S tanke strøm til tre timers brug på bare et minut i opladeren. Og i modsætning til Apples Magic Mouse, der i årevis er hånet for at være ubrugelig under opladning, da stikket er placeret i bunden, så er det her placeret præcis hvor det skal. Nemlig i fronten, så der kan oplades mens musen er i brug.

iNPUT mener…

Det er svært at finde et egentligt kritikpunkt ved MX Master 3S. Både hardware og software er af høj klasse ligesom indstillingsmuligheder er mange – men lette at mestre. Prisen vil nok afskrække nogle dog. Knap tusind kroner for en mus, uanset dens lyksaligheder, ér en stejl pris. Men det er tusind kroner du næppe kan bruge meget bedre, hvis der skal stå mus på udskrivningen. 

Læs med snarest, når vi også tester Logitechs nye MX Master Mechanical-tastatur.

Logitech MX Master 3S

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

999 kr.

Siden sin lancering i 2015 har MX Master-musen været manges førstevalg. Version 3S kommer ikke til at ændre ved det. Det fås stadig ikke meget bedre.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.