AnmeldelseMobil og tabletsTophistorie

Anmeldelse: Motorola Razr 60 Ultra

Motorola Razr 60 Ultra er en af de bedste foldbare telefoner på markedet med en stor yderskærm der stort set fungerer som en fuld telefon i sig selv

Motorola Razr 60 Ultra er en af de mest ambitiøse foldetelefoner på markedet og forsøger at kombinere retrostil med moderne teknologi. Den leverer alt det, man forventer af en topmodel i 2025, men det er især designet og den store ydre skærm, der gør den bemærkelsesværdig.

Design og materialer

Testmodellen er udstyret med et trælignende panel på bagsiden, som minder om interiøret i amerikanske biler fra 80’erne. Det er et markant valg, der vil dele vandene. Nogle vil finde det charmerende og eksklusivt, andre måske kitschet. Uanset hvad man mener, så er det et designvalg, der skiller sig ud fra mængden. Det føles samtidig rart i hånden, og overfladen giver et mere varmt og gribvenligt udtryk sammenlignet med glas eller metal. Den generelle byggekvalitet virker gennemført med et solidt hængsel og en finish, der understreger, at der er tale om en premium-enhed.

 

image00003
Træpanelet minder en smule om det, der sidder i kabinen på forrige generation Tesla’er – om det er pænt er en smagssag

Foldemekanismen

Folden i skærmen er stadig synlig, særligt når man kigger direkte på den i bestemte vinkler. Den generer ikke i hverdagsbrug, men er stadig en visuel og taktil påmindelse om teknologiens begrænsninger. Hængslet føles robust, og telefonen kan nemt foldes og åbnes med én hånd. Når telefonen er foldet, fylder den markant mindre i lommen, hvilket er en klar fordel for dem, der foretrækker en stor skærm uden at skulle slæbe rundt på en kæmpe enhed.

image00004
Desværre er vi endnu ikke sluppet af med “folden”

Ydelse og brugeroplevelse

Razr 60 Ultra er udstyret med en af de hurtigste chips på markedet, Snapdragon 8 Elite, og leverer ydelse, som fint matcher andre topmodeller. Med rigeligt RAM og hurtig hukommelse er det svært at finde scenarier, hvor telefonen føles presset. Skift mellem apps sker uden hak, spil kører flydende, og multitasking fungerer uden problemer. Den høje opdateringshastighed på skærmen bidrager yderligere til den glatte og responsive oplevelse. I praksis er det jo lidt den samme historie som vi efterhånden altid fortæller, for det er meget svært at udfordre moderne telefon-hardware med den eksisterende software, og det gør sig også gældende her. Spørgsmålet er selvfølgelig, om det der er helt fin hardware nu vil være for lidt kræfter i en verden hvor AI software kræver mere og mere – men det må tiden vise. Indtil videre er Razr 60 Ultra i hvert fald glimrende i stand til at klare alle de opgaver, jeg har smidt efter den.

 

Kameraet overrasker positivt

Telefonens kamerasystem består af to 50 megapixel-sensorer: et hovedkamera og en ultravidvinkel. Billeder taget i dagslys fremstår skarpe og med flot farvegengivelse. Detaljer bliver bevaret godt, og eksponeringen sidder generelt i skabet. Vidvinklen gør det muligt at fange landskaber og bymiljøer med overbevisende resultat.

I svag belysning klarer kameraet sig hæderligt. Der er nattilstand, som gør et godt stykke arbejde med at hæve lysniveauet uden at overeksponere. Støjniveauet holdes nede, og farverne forbliver naturlige. Dog mangler telefonen et dedikeret teleobjektiv, hvilket gør, at zoom-funktionen er digital. Ved 2x zoom er kvaliteten stadig acceptabel, men man bør ikke forvente stor detaljeskarphed ved højere zoomniveauer.

Et særligt plus er muligheden for at bruge hovedkameraet som selfiekamera via den ydre skærm. Det betyder, at selfies får markant bedre kvalitet end det, man normalt ser med frontkameraer. Det er både smart og praktisk, især for dem der ofte bruger kameraet til videoopkald eller sociale medier.

 

Den ydre skærm gør forskellen

Den ydre skærm er ikke bare en lille notifikationsflade, men en stor og brugbar 4-tommers skærm med høj lysstyrke og opdateringshastighed. Herfra kan man besvare beskeder, bruge apps, afspille musik og navigere – helt uden at åbne telefonen. Det er en løsning, der i praksis fungerer så godt, at jeg ofte slet ikke behøver folde telefonen ud i løbet af dagen. Det giver både bekvemmelighed og bedre batteritid.

image00005
Yderskærmen kan stort set fungere som en fuld telefon

Batteritid og opladning

Batteriet er på 4700 mAh, og det er nok til en hel dags brug ved almindeligt forbrug. Bruger man hovedskærmen intensivt, kan man dog godt løbe tør for strøm sidst på dagen. Den store fordel er, at den ydre skærm reducerer behovet for at åbne telefonen konstant, hvilket i praksis sparer energi. Opladning foregår hurtigt via kabel, og der er også understøttelse for trådløs opladning, hvilket er praktisk, hvis man har en ladestander på skrivebordet eller i bilen.

Software og funktioner

Motorola holder sig tæt til en ren Android-oplevelse med få, men nyttige tilføjelser. Systemet er overskueligt, hurtigt og uden bloatware. Der er mulighed for at tilpasse genveje og bruge Motorola-specifikke gestusfunktioner som at ryste telefonen for at tænde lommelygten eller vende den for at aktivere forstyr ikke. Det hele fungerer intuitivt og uden at virke påtrængende.

 

image00006
Det er NÆSTEN stock Android, du får på Motorola Razr 60 Ultra

Konklusion

Motorola Razr 60 Ultra er en foldetelefon, der ikke kun handler om at være anderledes – den er også praktisk. Den store ydre skærm gør en reel forskel i hverdagen, kameraet leverer flotte billeder, og ydeevnen er helt i top. Folden i skærmen og fraværet af et dedikeret telekamera er små kompromiser, som de fleste vil kunne leve med. Designet, især i træversionen, er et klart statement og giver telefonen personlighed i en verden, hvor mange mobiler ligner hinanden. Hvis du vil have en telefon, der både er funktionel og anderledes, er Razr 60 Ultra en af de bedste foldbare modeller på markedet lige nu.

Motorola Razr 60 Ultra

Design
Funktioner
Kamera
Batteri og opladning
Ydelse
Pris

Pris: Fra ca. 9.200 kr.

Motorola Razr 60 Ultra er en af de bedste foldbare telefoner på markedet med en stor yderskærm der stort set fungerer som en fuld telefon i sig selv

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.