×
Fladskærme & streaming hardware

Samsung MU7005

Samsungs MU7005 er et mellemklasse tv med alt hvad dertil hører af fordele og ulemper. Til prisen er det dog et fornuftigt tv.

Samsungs mellemklasse tv er nogle af de mest populære overhovedet. Som regel har der i kategorien været rigtigt god sammenhæng imellem pris og kvalitet, og Samsung MU7005 som vi har lånt til test er da egentlig også et godt tv til de ca. 9.000 kr. du må slippe for det. Desværre har det også et par ganske betragtelige minusser der gør, at det ikke helt kan konkurrere med eksempelvis Panasonics EX700 – i hvert fald ikke på billedkvaliteten.

Pænt design

Samsung er en af de producenter der er begyndt at gøre en smule ud af designet. Bagsiden af tv’et er ikke længere den labyrint af grimme stik og luftindtag det var engang, og kablerne er gemt af vejen bag låger og i en ganske praktisk kabelføring. Det betyder ikke så meget for dig, der alligevel har tænkt at hænge fjernsynet på væggen, men for de mange der har fjernsynet stående på et bord kan det godt være en vigtig detalje.

Let opsætning og godt styresystem

Opsætningen af MU7005 er relativt gnidningsfri og en hurtig guide tager dig igennem de mest basale indstillinger. Tizen er generelt et pænt styresystem at se på, og Samsung er ikke faldet i den “asiatiske” design fælde, hvor tingene lige får en smule for meget på farveladen til nordisk smag. Menuerne fungerer generelt godt og er arrangeret fornuftigt. Smart-tv funktionen fungerer også udmærket, og selv om der stadig er et stykke til eksempelvis kvaliteten af styresystemet på et Apple TV, ja så fungerer det rimeligt og ganske hurtigt.

Masser af apps

Samsungs Smart TV platform Tizen er klart den største, hvilket har gjort at stort set alle udviklere laver deres apps til den. Du finder snildt alle de vigtigste apps som Netflix, DR, TV2, Viaplay og så videre. Dermed kan du, langt hen ad vejen, slippe helt for bokse under fjernsynet. Samtidig kører langt de fleste apps helt acceptabelt – kun ganske få gange har vi set decideret nedbrud i apps, hvilket ellers sagtens kan være et problem på smart-tv platformene.

Middelmådig billedkvalitet

Sammenlignet med de bedste af konkurrenterne i samme prisklasse er Samsungs tv ikke decideret dårligt – men det er heller ikke særligt godt. Sortniveauet er rimeligt, men helt nede i de mørkeste dele af billedet forsvinder overgange og detaljer stadig en smule. Det er ikke en decideret katastrofe sammenlignet med tv i samme kategori. HDR fungerer – som altid – rigtigt skidt på et tv i denne klasse.

HDR er ikke godt nok

Min erfaring er efterhånden ret entydig: Sidebelyste tv er ikke gode til HDR – i stedet for at gøre billedkvaliteten bedre, hvilket jo er meningen med HDR, bliver den faktisk ofte dårligere, og billedkvaliteten bliver bedre ved at droppe HDR. Det skyldes flere ting, men især at lysstyrken på de “billige” tv ikke er høj nok til at HDR reelt bliver brugbart. Det er heller ikke tilfældet her. Ikke nok med det, så er Samsung ikke med på eksempelvis Dolby Vision, som efter min bedste vurdering er det klart bedste og mest intelligente HDR format.

 

 

Samsung MU7005

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 8.777 kr.

Til en pris lige under 9.000 kr. for 55" er MU7005 et udmærket tv på mange måder, og et godt all-round tv til dem, der vil bruge smart tv delen. Jeg synes Samsung (og de andre) burde droppe HDR på de billige tv der alligevel ikke kan levere en god nok oplevelse - men det bliver nok svært at overbevise dem om, for HDR er jo et salgsargument uden på papkassen, og den slags er i høj kurs. Ikke desto mindre leverer Samsung MU7005 et rimeligt billede til en fornuftig pris - og så er det ganske pænt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.