×
HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Sony Inzone H9

I denne test tager vi et kig på gaming-headsettet Sony Inzone H9, der blandt andet byder på aktiv støjreduktion.

Det er ikke længe siden at Sony lancerede deres nye gaming-brand, med navnet Inzone.
Sony har indtil videre tre Inzone-headsets, bestående af Inzone H5, H7 og H9.  

Her i testen er det Inzone H9 vi kigger nærmere på, hvilket er den trådløse topmodel med blandt andet lang batteritid og aktiv støjreduktion. 

Lad os tage et nærmere kig på headsettet.

Futuristisk design 

Inzone H9 har et hvidt og sort design i samme futuristiske stil som PlayStation 5. Kvaliteten føles god og solid, men det ser ud til at være bygget i udelukkende plastik. Den overordnede byggekvalitet er fin, men måske en anelse undervældende, taget den forholdsvis høje pris i betragtning.  

Komforten er også godkendt, hvor Sony har sørget for godt med skum rundt omkring ørene. Jeg kunne dog godt have ønsket mig lidt blødere padding på hovedbøjlen. Med sine 330 gram, er det heller ikke et voldsomt tungt headset. 

På selve headsettet kan man bla. styre lydstyrken med et lille hjul, justere balancen mellem spil-lyd og chat, samt slå ANC til eller fra.

Der er også en smule LED-belysning på headsettet, der eksempelvis indikerer om hvorvidt headsettet er forbundet eller ej, Det ser dog ikke ud til man kan styre det eller slå det fra, men det er heller ikke forstyrrende. 

Balanceret lyd 

Headsettet leverer en generelt ren og balanceret lyd. Dialog og detaljer går også klart igennem. Inzone H9 er en af få gaming-headsets der byder på aktiv støjreduktion (ANC). Sammen med 3D Audio på en PS5, giver det en indlevende og omsluttende oplevelse. Lydmæssigt manglede der dog lige en anelse mere dybde og bas, efter min mening. Her prøvede jeg at rode lidt med equalizeren, men jeg synes at det var svært at presse mærkbart mere bas ud af headsettet.  

Ifølge Sony er støjreduktionen på headsettet hentet fra den anmelderroste XM1000-serie høretelefoner – og det fungerer bare godt. 

Inzone H9 kan desuden styres via. Inzone Hub programmet på PC. Her kan man bla. justere lydbalancen med equalizeren og afprøve forskellige lydprofiler, samt slå Spatial Sound til eller fra m.m. Her savner jeg dog lidt en form for app på enten mobil eller PlayStation 5, så man ikke er tvunget til at skulle over på en PC. 

Mikrofonen fungerede fint under teksten, hvor min stemme gik klart igennem. Der er dog ikke tale om kvalitet på niveau med en studie-mikrofon, men til et online-spil med vennerne, klarer den jobbet tilfredsstillende. 

Inzone Hub på PC

Flere forbindelsesmuligheder 

Inzone H9 kan både forbindes via. Bluetooth og USB-receiver. Det er faktisk også muligt at køre en simultan forbindelse. Headsettet kan også bruges på PC med USB-donglen – her skal man bare skubbe den lille slider over på “PC”. 

Forbindelsen har virket stabil, hvad enten det har været over PS5 eller PC med USB-receiveren. Bluetooth-forbindelsen virkede også uden udfald.  

Som en lille fin detalje, bliver mikrofon automatisk slukket, når den skubbes op. Trækker man den ned, er den aktiv igen. 

God batteritid

Sony oplyser en batteritid på op til 32 timers brug – dette er dog med aktiv støjreduktion slået fra. Såfremt headsettet er ved at løbe tør for strøm, kan man også hurtigt lade det igen. 10 minutters ladetid giver cirka en times brugstid.  

I min test af headsettet har jeg primært brugt det med aktiv støjreduktion slået til. Efter cirka 10-12 timer brug var det nede på halvt batteri (der vises ikke procent). Derfor skal man regne med kortere batteritid med ANC slået til, men vi lander stadig på over 20 timers brug, hvilket er godkendt.  
 

iNPUT mener… 

Sony Inzone H9 er uden tvivl et lækkert og high-tech gaming headset, som leverer på den tekniske front.  

Med en vejledende pris på 2.499 kroner, er vi også i den høje ende prismæssigt, hvad angår gaming-headsets. Sony forsvarer dog prisen, idet den bla. har aktiv støjreduktion, hvilken er en sjældenhed i kategorien – men igen, øget også prisen. Personligt, havde jeg måske ønsket en lidt mere aggressiv prissætning fra Sonys side. 

Jeg savner også lidt en app på PlayStation 5 eller mobilen, til at styre equalizer og lydprofiler m.m, så man ikke er nødsaget til at forbinde headsettet til en PC. Det er dog et plus, at headsettet kan forbindes til enten PS5 eller PC via USB-receiveren, samt telefonen via. Bluetooth. 

Vi kommer dog ikke udenom, at Inzone H9 er et godt headset. Såfremt man er man på udkig efter noget af det bedste i klassen, der leverer på den tekniske front, er Sony Inzone H9 er meget godt bud på et lækkert headset, som kan bruges på flere enheder. 

Sony Inzone H9

Design
Betjening
Lydkvalitet
Funktioner
Pris

2.499 kr.

Sony Inzone H9 er et lækkert men dyrt headset, som leverer noget af det bedste i klassen, på den tekniske front.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.