×
ElbilerTophistorie

Kia teaser syv nye elbiler

I løbet af de næste seks år vil Kia lancere syv nye elbiler med navnene Kia EV1 til EV9. Her er de første teaserbilleder.

Kia Motors har netop præsenteret en storstilet ændring, som blandt andet betyder nyt logo og nyt navn – Kia Motors hedder fremover bare Kia. Men ændringen bliver også et skridt i retningen af at tilbyde såkaldte mobilitetstjenester såsom bildeling og ikke bare salg af biler. Og så fortæller selskabet, at de har hele syv nye elbiler planlagt inden 2017.

Kia var tidligt ude med elbiler og SUV-modellen e-Niro er en af de mest populære herhjemme; der blev solgt 834 eksemplarer i 2020, hvilket gør det til den femtebedst-sælgende elbil i Danmark.

Nu har selskabet offentliggjort en række teaserbilleder af de nye modeller, der kommer ud inden for de næste seks år – og det er ikke “bare” SUV’er. Selskabet fortæller, at de blandt andet vil lancere en “praktisk og sjov hverdagsbil” (måske denne), en luksus-sedanmodel, en “dynamisk køremaskine” og en familiebus. Bilerne kommer til at hedde Kia EV1 til EV9.

Teaserbillederne kan ses her:

De syv nye elbiler vil alle være baseret på den såkaldte E-GMP-platform, der blev vist frem for nyligt. Platformen understøtter batteripakker med en rækkevidde på op til 500 kilometer og hurtig opladning, der giver en rækkevidde på 100 kilometer på fem minutter.

Platformen bruges, naturligvis, også af moderselskabet Hyundaui, der forleden præsenterede et helt dyrt brand af elbiler under navnet Ioniq (ikke at forveksle med den eksisterende Hyundai Ioniq-elbil). Den første, Hyundai Ioniq 5, bliver officielt præsenteret i næste måned.

Ifølge Kias pressemateriale vil den første Kia EV-model blive præsenteret allerde inden foråret, nemlig i første kvartal 2021.

Du læser iNPUT – magasinet om teknologi. Husk at tjekke vores hjemmeside, for at læse de seneste nyheder, følg os på Facebook og tjek de seneste videoer på vores YouTube-kanal.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.