×
ElbilerTophistorie

Apple Car-projektet er lagt i graven

Efter ti år opgiver Apple nu officielt at sende en elektrisk bil på markedet. Project Titan nedlægges og alle ansatte fyres eller flyttes.

Apple har opgivet at bygge en elektrisk bil. Det skriver nyhedstjenesten Bloomberg på grundlag af kilder hos Apple. Ifølge kilderne har Apple Car projektets chefer meddelt beslutingen ved et internt møde.

“Apples øverste ledelse har truffet beslutningen i løbet af de seneste uger,” hævdes det i artiklen. Projektet havde nået et “make-or-break point” og Tim Cook stod over for pres fra aktionærerne for at træffe en beslutning.

Ifølge artiklen arbejder mere end 2.000 ansatte på Apple-bilen, eller Project Titan som det kaldes internt. En del af disse flyttes til andre Apple-projekter, men der vil også ske fyringer.

Apple har arbejdet på en elektrisk bil siden 2015, altså i knapt ti år. Oprindeligt var ambitionen, at det skulle være en 100 procent selvkørende bil uden rat eller pedaler. I de seneste år blev der dog droslet ned for de ambitioner og i de seneste rygter hed det, at bilen ville blive lanceret som en traditionel elbil i 2028.

Project Titan blev i lange perioder ledet af Doug Field, der arbejde hos Tesla fra 2013 til 2018. Fra 2018 til 2021 stod han i spidsen for Apple Car-projektet, hvorefter han rykkede over til Ford.

Teslas Elon Musk reagerede på nyheden ved at poste en saluterende emoji på X.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.