GadgetsTophistorie

Apple: Det her må du ikke

Din iPhone kan blive permanent skadet, hvis du monterer den på en motorcykel, advarer Apple i et supportdokument.

Det er ikke nogen god ide at montere din iPhone på en motorcykel. Det kan nemlig skade telefonen permanent, advarer Apple i et supportdokument. Det er naturligvis vibrationerne, den er gal med og det er kameraet, det går ud over.

Helt konkret er det den optiske billedstabilisering (OIS) og autofokus-systemet, der kan tage skade af køreturene på motorcykel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

OIS benytter telefonens gyroskoper til at vurdere om telefonen bevæger sig, mens du tager et billede, og flytter objektivet og linsen for at kompensere for de små bevægelser. Autofokus benytter derimod små magnetsensorer, der skal sikre, at billedet bliver helt skarpt, når afløseren trykkes ned.

Det er disse to systemer, der kan blive ødelagt af vibrationerne fra eksempelvis en motorcykel.

“Som det er tilfældet med meget forbrugerelektronik, er omfatter systemer som OIS, kan langsigtet eksponering for højfrekvente vibrationer indenfor visse frekvensområder forringe ydelsen af disse systemer og føre til reduceret billedkvalitet for billeder og videoer. Det anbefales at undgå at udsætte din iPhone for højfrekvens vibrationer,” skriver Apple.

Problemet er værst på en motorcykel, men selv de lavfrekvente rystelser fra eksempelvis knallerter og scootere kan give problemer og Apple anbefaler, at man benytter en “vibrationsdæmpende montering” for at minimere risikoen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button