Gadgets

Apple forbereder sig på at lancere iOS 13

Apples nye styresystem til mobiler og tablets er lige på trapperne - vi tager et kig på, hvad iOS 13 kan byde på.

Om knap halvanden måned vil Tim Cook gå på scenen i San Fransisco og annoncere den nye version af et af de mest brugte styresystemer i verden; iOS. Og der er en del små og store nyheder på vej i det nye system der har fået navnet iOS 13. Vi har samlet rygterne i en oversigt her:

Ny multitasking på iPad

iOS 13 får en ny måde at multitaske på iPad. I stedet for “blot” at have muligheden for at køre to apps ved siden af hinanden vil den kommende version give mulighed for, at du selv tilpasser appens størrelse og placering – meget lig det, du er vant til fra Windows og Mac OS. Der vil også være andre muligheder for at arrangere apps på skærmen – så forvent at iPad generelt kommer endnu et skridt imod at blive en “rigtig” computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dark mode

På Mac kom det allerede sidste år – det famøse “dark mode”, der reelt set bare et skin til styresystemet, som i stedet for de lyse farver får et gennemgående mørkt look. Det er især praktisk om aftenen, hvor det lyse tema der ellers er standard godt kan skære i øjnene – og i øvrigt gøre det svært at sove. Der vil formentlig – ligesom på Mac – være en overgang, hvor det kun er få apps, udover Apples egne, der understøtter det, så i starten vil det være en blandet fornøjelse.

Ny “fortryd” funktion

Indtil videre har du skullet ryste din iPhone eller iPad for at fortryde eksempelvis at have slettet en mail. Med iOS 13 vil du i stedet kunne fortryde forskellige ting ved at swipes med tre fingre på tværs af skærmen – i hvert fald på iPad.

Safari bliver klogere

En ny version af Safari finder selv den bedste måde at vise hjemmesider – så hvis et site ikke er optimeret til iPad henter den i stedet “fulde” version af sitet. Klogere bliver også mail, der nu via AI vil kunne sortere i dine mails, sådan at du eksempelvis vil få flybilletter og hotelreservationer i en mappe kaldet “rejse”, og kvitteringer for indkøb i en separat mappe. Det har Android brugere og brugere af andre mailprogrammer haft længe, så det er rart at Apple her kommer ind i kampen.

Udover de nævnet opdateringer og tilføjelser kommer der helt sikkert også andre nye funktioner, men dem må vi nok vente til juni med at få nærmere detaljer om, for det er sjældent at Apple lækker mere end “planlagt” om kommende software. Herunder kan du se en konceptvideo, hvor en designer har givet et bud på, hvordan iOS 13 kunne se ud.Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.