TeknologiTophistorie

Android taber terræn til iPhone

Ifølge analyse har Android mistet otte procent af sin markedsdominans de seneste fire år. iOS er til gengæld steget med seks procent.

Android taber terræn til iPhone. Det hævder i hvert fald en ny analyse, foretaget af StockApps på baggrund af tal fra Statista. Android har dog fortsat en dominerende markedsandel på hele 70 procent, hævdes det samtidig.

følge analysen kører syv ud af hver tiende solgte smartphone på Android, mens to af ti kører iOS. Den sidste kører på et af de mindre styresystemer.

Ifølge data fra analysen er Androids dominans dog ved at ebbe ud. I juli 2018 havde Android den hidtil højeste markedsandel på 77,32 procent. Det var faldet til 69,74 procent i januar 2022. Der er altså røget knapt otte procent.

Dataene viser også, at dominansen er geografisk. baseret. For eksempel er 84 procent af alle smartphones i Afrika Android-baserede. iOS tegner sig for omkring 14 procent af kontinentets enheder, mens Samsung, Nokia og KaiOS deler de resterende to procent eller deromkring.

En lignende situation gør sig gældende i Europa, hvor Android har en markedsandel på 69,32 procent. Her har iOS bedre fat, med en markedsandel på 30 procent.

I Nordamerika er iOS størst med en markedsandel på 54 procent mod Android 45 procent.

Også analyseselskabet Kanter holder øje med de forskellige operativsystemer. Herunder kan du se, hvad de har analyseret sig frem til.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.