TeknologiTophistorie

EU vil indføre minimumskrav på telefonopdateringer

Står det til EU Kommisionen, så skal det vedtages ved lov, at alle telefoner opdateres i tre år og modtager sikkerhedsopdateringer i fem år.

I et nyt forslag fra EU Kommisionen er der lagt op til strengere regler overfor telefonproducenterne. Bliver forslaget stemt igennem, så vil det betyde minimumskrav i forhold til opdatering af telefonens operativsystem samt sikkerhedsopdateringer.

Dette er forslaget fra EU Kommisionen

  • Tre års systemopdateringer
  • Fem års sikkerhedsopdateringer

Dernæst ønskes der indført regler om, at reservedele i form af batteri, skærm, kamera, opladningsport skal være tilgængelige i minimum fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I skrivende stund er det kun Samsung og Google, der i Android-verdenen, allerede lover fem års sikkerhedsopdateringer. Samsung tilbyder fire års opdateringer af Android, på deres flagskibsmodeller, men det er langt fra standarden. Flere Android-producenter tilbyder blot to års opdateringer.

Apple derimod har en solid historik, når det kommer til opdateringer af sine telefoner. iPhone 6S er lige nu den telefon der har modtaget flest opdateringer. Den blev sendt på gaden med iOS 9 i 2015 og kører lige nu på seneste iOS-version 15.

EU skriver i forslaget, at en telefon ikke må, “forringes efter en systemopdatering eller en firmwareopdatering, når det måles med det samme standardiserede testudstyr som ved den indledende måling”. De fastslår også at, “ingen ydelsesændring må forekomme som et resultat af, at en opdatering nægtes, bortset fra tredjeparts applikationer.”

Det er langt fra første gang, at EU ønsker at påvirke telefonproducenterne og deres telefoner. Senest blev det vedtaget, at USB-C skal være standarden for opladning fra 2024.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde
Android Authority
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.