×
Gadgets

Apple iPhone SE2 – kommer den eller ej?

Der er ikke mange produkter der er så udsat for rygtemagernes evner på det store internet som Apples serie af iPhones. Hvert eneste år er der rygter stort set uafbrudt om de kommende iPhones, der først lanceres til september. Men de seneste år har der også været gentagne rygter om en ny, mindre og billigere iPhone. Den skulle så være arvtageren efter iPhone SE, der kom tilbage i 2016 – og skulle, ifølge rygterne, komme til at hedde iPhone SE2 (eller måske iPhone 9, hvilket dog nok er mere usandsynligt). Vi har samlet de mange rygter her – så må du selv tage stilling til, om du vil holde vejret og vente på den nye, billige iPhone eller købe en af de allerede eksisterende iPhones. Eller en Android.

Billig og ligner iPhone 8

Et af de mest vedholdende rygter over de seneste par år er, at den kommende iPhone SE2 får næsten samme specifikationer som den efterhånden halvgamle iPhone 8. Det ville falde meget godt i tråd med den måde, Apple lancerede iPhone SE – den var også en hurtigere og lidt forbedret udgave af den dengang halvgamle iPhone 5S. Den ofte ganske troværdige analytiker Ming-Chi Kuo var først ude at sige, at det reelt set nærmest ville blive en iPhone 8 på alle måder, men har senere revideret sin vurdering, og mener nu at iPhone SE2 vil få processoren fra iPhone 11 serien, A13 Bionic. Kuo mener også, at iPhone SE2 vil blive ekstremt billig. Efter de første rygter er der selvfølgelig nogen, der har lavet en såkaldt rendering af den måske kommende iPhone.

Måske større skærm?

Efter de første rygter altså dukkede op er der også kommet andre udlægninger af, hvad iPhone SE2 kunne tænkes at være. Og de sidste rygter tyder på en helt anden telefon end den, Kuo først talte om; i stedet for at ligne iPhone 8 vil den nærmere komme til at ligne iPhone X. Det vil sige, at den ikke får TouchID, men i stedet FaceID, hvilket så til gengæld giver plads til en 5,4″ skærm. Rygtet her stammer fra MacOtakara, et japansk rygtesite, der har meget blandede resultater med sine forudsigelser. Ifølge japanerne er det producenter af tilbehør der har fortalt dem om den kommende telefon på CES i Las Vegas i sidste uge.

Eller er det noget helt andet…?

MacOtakara har som sagt en lidt blandet “trackrecord” når det kommer til at forudsige, hvad Apple har i støbeskeen, og det kan meget vel være, at de har misforstået noget i forhold til, om den kommende telefon er en SE eller i virkeligheden en “rigtig” iPhone 12 udgave – bare i mindre udgave. Hvis det sidste er tilfældet, dukker telefonen ikke op her i foråret, men sammen med resten af iPhone 12 gruppen, der kommer til september. Forvirringen er altså ret stor blandt rygtesmedene, og reelt har Apple ikke så meget som antydet, at der kunne dukke en SE2 op.

Men kommer den så?

Det korte svar; ja, det gør den nok. Der er ikke så utroligt meget røg uden at der er en form for brand. Men telefonen har været voldsomt lang tid undervejs, og om den endelig dukker op her til marts er absolut ikke sikkert. Hvis den kommer er det mest realistisk, at det bliver den lidt opgraderede iPhone 8 vi kommer til at se, i øvrigt sammen med en stak iPads til marts. Men vi har taget fejl før.

Hvad tror du? Kommer der en iPhone SE2, og ville du overveje den? Giv dit bud herunder i kommentarerne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.