×
GadgetsTophistorie

Apple lancerer ny iPad Pro

Helt ny skærmteknologi og en hurtigere processor skal sætte gang i salget af iPad Pro igen

Apple har denne gang valgt at lancere deres nye iPads i Battersea Power Station, hvor deres engelske hovedkvarter ligger. Det er første gang, de afholder et stort event udenfor USA – men det europæiske marked er ekstremt vigtigt for dem, derfor er det altså her de nu lancerer den nyeste generation af iPads, deriblandt iPad Pro i en helt ny version. Og der er faktisk en del nyheder denne gang.

Ny skærm giver tyndere iPad

Den nye iPad Pro har fået en – for Apples tablets i hvert fald – helt ny skærmteknologi; OLED. Det betyder ikke bare, at billedkvaliteten er blevet betydeligt bedre – især når det kommer til sortniveau – men også, at hele enheden er blevet meget tyndere. Og det er vel at mærke fra et niveau, hvor iPad Pro i forvejen var temmeligt tynd. Nu er den store udgave kun 5,1mm “tyk”. Den har 1.600 nits lysstyrke, hvilket ifølge Apple er den højeste lysstyrke i en tablet nogensinde.

Ny processor med endnu flere kræfter

Det er vel egentlig ikke en overraskelse som sådan at Apple tilføjer de nyeste processorer til deres iPad topmodeller. Denne gang har den nye iPad fået den nyeste M processor, M4 – hvilket i øvrigt er første gang den nye M4 overhovedet bliver præsenteret. Det er nyt for Apple, der plejer at holde den første lancering af nye processorer til deres Macs. Men denne gang har iPad altså fået den nye processor.

Det betyder, at den nye processor kan levere samme ydelse som M2 der sad i den gamle iPad Pro – men bruger kun halvdelen af strømmen. Faktisk hævder Apple, at M4 bruger under 1/4 af den strøm en tilsvarende PC skal bruge til samme ydelse – hvilket gør chippen perfekt til den tynde og meget bærbare iPad. Hvis du har brug for ekstra kræfter leverer M4 fire gange så mange hestekræfter som m2. Der burde altså være nok kræfter til selv de mest krævende brugere.

Nyt tilbehør

Til den nye iPad Pro kan du også investere i et helt nyt Magic Keyboard i sort eller hvid. Det er tyndere, og samtidig har den større trackpad, så det vil “føles mere som en iPad”.

Vigtigere endnu er måske den nye Pencil Pro – der er blevet betydeligt mere præcis. Den understøtter nu Find, og giver også haptisk feedback. Udviklere kan samtidig give Pencil deres helt egne funktioner.

Den nye iPad Pro og tilbehør vil være at finde i danske butikker fra næste uge. Du kan bestille dem fra i dag hos Apple.

iPad Pro koster fra 9.299 kr. for 11″ udgaven og 11.999 kr. for 13″ versionen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.