×
TeknologiTophistorie

Apple Music Hi-Fi er lige om hjørnet

Apple Music er begyndt at tease med en 'speciel meddelelse' senere på ugen. Samtidig er der fundet nye beviser på et lossless-abonnement.

“Gør dig klar – musikken kommer til at ændre sig for altid”. Sådan teases der i disse dage på Apple Music og alle tegn i sol, måne og stjerner tyder på, at ‘hemmeligheden’ bliver et nyt lossless-abonnement. Muligvis med surround i form af Apple-teknologien Rumlig Lyd. Teaseren følges til dørs med en kort animation, der viser Apple Music-logoet sprede sig i 3D-formation.

Ud over at Apple selv bekræfter, at noget er på vej, har websitet 9to5Google nemlig fundet kode i den seneste udgave af Apple Music til Android. Koden viser, at app’en er gjort klar til både 24-bit/48kHz og 24-bit/192kHz lossless streaming. Der er også fortsat referencer til både Dolby Atmos og Dolby Audio.

Apple Music har hidtil kun understøttet Apples eget Hi-Fi format, kaldet ALAC, men aldrig hverken Dolby Audio eller Dolby Atmos. Sidstnævnte skal man have det helt store abonnement på musiktjenesten Tidal for at komme i nærheden af.

Lossless-abonnementer er blevet det nye hit for streamingtjenesterne. I slutningen af februar fortalte Spotify om deres Hi-Fi-planer, der introduceres senere i år, som et tillægsabonnement oven på Premum.

Løse rygter hævder, at det nye abonnement bliver lanceret i morgen, den 18. maj, sammen med nye AirPods 3-hovedtelefoner – altså basismodellen uden aktiv støjdæmpning.

Læs også vores guide til Rumlig Lyd på AirPods.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.