fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Apple Music Hi-Fi er lige om hjørnet

Apple Music er begyndt at tease med en 'speciel meddelelse' senere på ugen. Samtidig er der fundet nye beviser på et lossless-abonnement.

“Gør dig klar – musikken kommer til at ændre sig for altid”. Sådan teases der i disse dage på Apple Music og alle tegn i sol, måne og stjerner tyder på, at ‘hemmeligheden’ bliver et nyt lossless-abonnement. Muligvis med surround i form af Apple-teknologien Rumlig Lyd. Teaseren følges til dørs med en kort animation, der viser Apple Music-logoet sprede sig i 3D-formation.

Ud over at Apple selv bekræfter, at noget er på vej, har websitet 9to5Google nemlig fundet kode i den seneste udgave af Apple Music til Android. Koden viser, at app’en er gjort klar til både 24-bit/48kHz og 24-bit/192kHz lossless streaming. Der er også fortsat referencer til både Dolby Atmos og Dolby Audio.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple Music har hidtil kun understøttet Apples eget Hi-Fi format, kaldet ALAC, men aldrig hverken Dolby Audio eller Dolby Atmos. Sidstnævnte skal man have det helt store abonnement på musiktjenesten Tidal for at komme i nærheden af.

Lossless-abonnementer er blevet det nye hit for streamingtjenesterne. I slutningen af februar fortalte Spotify om deres Hi-Fi-planer, der introduceres senere i år, som et tillægsabonnement oven på Premum.

Løse rygter hævder, at det nye abonnement bliver lanceret i morgen, den 18. maj, sammen med nye AirPods 3-hovedtelefoner – altså basismodellen uden aktiv støjdæmpning.

Læs også vores guide til Rumlig Lyd på AirPods.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button