TeknologiTophistorie

Lyt til koncerter i Rumlig Lyd på Apple Music

Abonnenter hos Apple Music kan nu lytte til koncerter i Rumlig Lyd. Men indtil videre er det countrymusikken, der er i fokus.

Apple Music har introduceret et nyt koncept, nemlig koncerter i Rumlig Lyd. Apple Music Sessions-konceptet lanceres med to koncerter, der desværre ikke har voldsom bred appel. Det er nemlig med amerikanske country-stjerner og ikke store navne som eksempelvis Coldplay.

 Carrie Underwood og Tenille Townes hedder de og begge koncerter er optaget specielt til formålet i et “state-of-the-art” studie i Nashville, Tenessee. Apple planlægger dog at udnytte andre genrer (og andre optagestudie) “i fremtiden” lover de i en pressemeddelelse.

Indtil videre er der dog fokus på countrymusikken; de næste Apple Music Sessions bliver med Ronnie Dunn og Ingrid Andress.

I sagens natur er det kun Apples egen udgave af Rumlig Lyd, der benyttes. Det betyder, at effekten kun høres på Apples AirPods-hovedtelefoner (samt Beats, som Apple også ejer). Koncerterne er også optaget på video, så du kan få den visuelle side med.

Så sent som i sidste uge lancerede Netflix og Sennheiser en anden variant af Rumlig Lyd. Den er baseret på Sennheisers Ambeo-teknologi, der er mere åben og kan benyttes med alle stereolydkilder. Men det er altså ikke den, Apple Music benytter.

Konkurrenten Spotify har i årevis lavet de såkaldte Spotify Sessions, der er “en samling af live, eksklusive optrædener fra de mest spændende kunstnere i verden”. Dog kun i stereo og uden Rumlig Lyd.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.