TeknologiTophistorie

Rygte: Apple Music får Hi-Fi kvalitet

Der svirrer stærke rygter om, at Apple Music får streaming i Hi-Fi kvalitet inden for et par uger. Det underbygges af kode i iOS 14.6 betaen.

I disse dage spredes rygtet, at Apple vil introducere Hi-Fi kvalitet på sin Apple Music-tjeneste indenfor de kommende uger. Endda uden at hæve priserne. Rygtet underbygges af, at websitet 9to5Mac har fundet kode, der specifikt nævner både ‘Dolby Atmos’, ‘Dolby Audio’ og ‘Lossless’ i den første iOS 14.6-beta.

Apple Music har hidtil kun understøttet Apples eget Hi-Fi format, kaldet ALAC, men aldrig hverken Dolby Audio eller Dolby Atmos. Sidstnævnte skal man have det helt store abonnement på Tidal for at komme i nærheden af.

Er der hold i rygterne vil det derfor være noget af en bet for konkurrenterne – ikke alene Tidal, men også Spotify, der i slutningen af februar fortalte om deres Hi-Fi-planer, der introduceres senere i år. Tidal er markant dyrere end Apple Musics 99 kroner om måneden, mens også Spotify fortæller, at Hi-Fi kvalitet bliver et ekstra-abonnement oven på Premium.

Spotify har i forvejen et horn i siden på Apple på grund af ‘udvikler-skatten’ i App Store, som svenskerne mener er konkurrenceforvridende. En holdning som deles EU’s danske konkurrencekomissær Margrethe Vestager.

Ifølge 9to5Mac har Apple dog fjernet alle referencer til lossless og Dolby fra den seneste beta (iOS 14.6 beta 2), men sitet gætter på, at det skyldes, at Apple vil “skjule” sine intentioner.

Ud over mulig Apple Music i Hi-Fi kvalitet vil iOS 14.6 efter planen også åbne for betalte abonnementer på podcasts. Om der er hold i Hi-Fi rygterne finder vi ud af i løbet af de kommende uger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.