fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Rygte: Apple Music får Hi-Fi kvalitet

Der svirrer stærke rygter om, at Apple Music får streaming i Hi-Fi kvalitet inden for et par uger. Det underbygges af kode i iOS 14.6 betaen.

I disse dage spredes rygtet, at Apple vil introducere Hi-Fi kvalitet på sin Apple Music-tjeneste indenfor de kommende uger. Endda uden at hæve priserne. Rygtet underbygges af, at websitet 9to5Mac har fundet kode, der specifikt nævner både ‘Dolby Atmos’, ‘Dolby Audio’ og ‘Lossless’ i den første iOS 14.6-beta.

Apple Music har hidtil kun understøttet Apples eget Hi-Fi format, kaldet ALAC, men aldrig hverken Dolby Audio eller Dolby Atmos. Sidstnævnte skal man have det helt store abonnement på Tidal for at komme i nærheden af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er der hold i rygterne vil det derfor være noget af en bet for konkurrenterne – ikke alene Tidal, men også Spotify, der i slutningen af februar fortalte om deres Hi-Fi-planer, der introduceres senere i år. Tidal er markant dyrere end Apple Musics 99 kroner om måneden, mens også Spotify fortæller, at Hi-Fi kvalitet bliver et ekstra-abonnement oven på Premium.

Spotify har i forvejen et horn i siden på Apple på grund af ‘udvikler-skatten’ i App Store, som svenskerne mener er konkurrenceforvridende. En holdning som deles EU’s danske konkurrencekomissær Margrethe Vestager.

Ifølge 9to5Mac har Apple dog fjernet alle referencer til lossless og Dolby fra den seneste beta (iOS 14.6 beta 2), men sitet gætter på, at det skyldes, at Apple vil “skjule” sine intentioner.

Ud over mulig Apple Music i Hi-Fi kvalitet vil iOS 14.6 efter planen også åbne for betalte abonnementer på podcasts. Om der er hold i Hi-Fi rygterne finder vi ud af i løbet af de kommende uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button