×
Teknologi

Apple patenterer Mixed Reality-headset der tracker hele ansigtet

Apple har patenteret et avanceret Mixed Reality-system, der kan tracke ikke alene hovedets bevægelser, men også øjenbryn, øjne, kæber og hænder.

Apple har ansøgt om patent på et avanceret Mixed Reality-headset, der ikke alene kan tracke ansigtets retning, men også ansigtsudtryk, øjne og hænder, melder Variety. Patentet er det seneste i en række af Mixed eller Augmented Reality-produkter, der viser, at Apple knokler hårdt for at finde de helt rigtige brugsmuligheder i samspillet mellem smartphone og headset.

Patentet, der har fået titlen Display System Having Sensors, dækker over en skærm, der kan monteres på hovedet, en samling af kameraer og sensorer der kan tracke omgivelserne, samt et separat sæt sensorer der tracker brugeres øjne. Komponenterne arbejder sammen på at vise et virtuelt 3D-billede, der på den ene eller anden måde er baseret på den virkelige verden.

Ud over de nævnte sensorer åbner systemet mulighed for at inkludere sensorer til hænder, ”øjenbryns-sensorer”, ”kæbe-sensorer” der tracker munden bevægelser og sensorer der opfanger data om lyset i det rum, systemet bruges i. Som Variety fortæller, så beskriver Apple systemet som meget anderledes end et traditionelt Augmented Reality-system, hvor der vises digitalt skabte billeder hen over det, man ser gennem brillens glas. I dette system optages den virkelige verden via kameraer, hvorefter både disse optagelser og de digitale tilføjelser vises på enhedens skærm – en blanding mellem Augmented og Virtual Reality, kalder Mixed Reality.

Mixed Reality
Illustration fra Apples Mixed Reality patent.

Som nævnt roder Apple voldsomt i krydsfeltet mellem Augmented og Virtual Reality. Sidste år opkøbte Apple det danske firma Spektral, der har specialiseret sig i at adskille personer fra baggrunde på digitale billeder og video – i realtid. En evne, der kan være nyttig til Augmented Reality.

Apple ansøger hvert eneste år om bunkevis af patenter, og det er de færreste der udmønter sig i konkrete produkter. Men de giver alligevel en ide om, hvad de arbejder med på æblefabrikken. Og der har i lang tid gået rygter om, at Apple brygger på sit eget Apple-brandede Augmented Reality-headset.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.