×
Teknologi

Apple har købt den danske AR-virksomhed Spektral

Tim Cook og kompagni har smidt 200 millioner kroner for danske Spektral, der laver magi med digitale billeder.

Apple har angiveligt smidt 30 millioner dollars – omkring 200 millioner kroner – på bordet for den danske virksomhed Spektral. Det skriver Børsen. Spektral har specialiseret sig i at adskille personer fra baggrunden på digitale billeder og video; en evne, der kan være nyttig til augmented reality. Men også til mere ordinære opgaver i fotoredigeringsprogrammer.

Faktisk blev opkøbet gennemført allerede i december sidste år og flere af nøglemedarbejderne er flyttet til USA, hvor de arbejder for Apple. Spektral blev stiftet for fire år siden under navnet CloudCutout og byggede på algoritmer fra en PhD skrevet af Toke Jansen, der er en af firmaerts medstiftere. Oprindeligt var firmaets mål at skabe en nemmere og billigere måde at lave såkaldte “green-screen”-optagelser. Du kan se firmaets egen forklaring i videoen ovenfor.

Apple har igennem de sidste ti år foretaget mere end 40 firmaopkøb i Europa alene, hvoraf en stor del på den ene eller anden måde arbejder med visuelle teknologier. Blandt andet Faceshift og Metaio. Det er dog ikke hverdagskost, at Apple investerer i danske virksomheder.

– Der er ikke mange salgskandidater, da de skal have et vist potentiale, før Apple gider købe dem. De skal simpelthen have noget specielt, før Apple køber, siger Anders Elbak, der er analysechef i it-konsulenthuset IDC, til Børsen.

Kilde
Børsen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.