×
TeknologiTophistorie

Apple reddet – slipper for App Store-ændringer

Appel-domstol har omstødt dom fra september og dermed er Apple reddet fra at foretage ændringer i App Store betalinger.

Ifølge en dom fra september skulle Apple senest i dag klokken 09.01 , dansk tid, ændre reglerne i App Store, så udviklere ikke længere er tvunget til at benytte Apples betalingsystem – og dermed betale en (stor) del af fortjenesten til Tim Cook og kompagni. Men nu er Apple reddet i sidste sekund; en appeldomstol har omstødt september-dommen, skriver Reuters.

Appelretten har besluttet, at Apple må fortsætte sin praksis indtil sagen er endeligt afgjort – og det kan snildt tage adskillige år.

Miseren handler om det gebyr, udviklerne skal betale for at sælge apps gennem App Store. Epic Games, der står bag succespillet Fortnite, blev i august 2020 fjernet fra App Store (og Google Play) fordi Epic Games tilbød brugerne at købe udvidelser til spillet uden om Apples betalingsystem. Det var et brud på App Store-reglerne og derfor forsvandt Fortnite fra butikken.

Epic Games svarede igen med et sagsanlæg, der er blevet støttet af blandt andet Spotify, der også er voldsomt utilfredse med “App Store-skatten”, der for hovedparten af udviklerne løber op i 30 procent af indtægterne.

Byretten dømte i september Apple til at åbne op, så udviklerne kan linke til alternative betalingsmuligheder, direkte i app’en. Det er den dom, der nu er omstødt af en højere instans.

“Apple har i det mindste vist, at dens appel rejser alvorlige spørgsmål om realiteterne af byrettens afgørelse,” skrev appelretten i sin afgørelse.

Apple, derimod, siger at “vores bekymring er, at disse ændringer ville have skabt nye privatlivs- og sikkerhedsrisici og forstyrret den brugeroplevelse, kunderne elsker ved App Store”.

Epic Games har endnu ikke udtalt sig officielt om appelrettens afgørelse.

For at dæmme op for den stigende utilfredshed med App Store-skatten, nedsatte Apple i starten af året gebyret fra 30 til 15 procent. Men kun for udviklere og virksomheder, der tjener mindre end 6 millioner kroner årligt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.