fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Apple halverer gebyret i App Store

Apple halverer det forhadte gebyr, som udviklere skal betale for at sælge apps i App Store. Fra nytår bliver det 15 procent.

Apple halverer nu det forhadte App Store-gebyr på 30 procent, som udviklere skal betale for at sælge spil og apps gennem Apples butik. Det fortæller AppleInsider. Det er dog ikke alle udviklere, der får glæde af den nye regler – de gælder kun for virksomheder og udviklere, der tjener mindre end en million dollars om året.

App Store Small Business Program, som det hedder, lanceres per 1. januar 2021 og gælder også for det første års abonnements-indtægter. Hidtil har virksomheder og udviklere skulle aflevere 30 procent af al indtjening fra App Store til Apple. Overstiger indtægterne en million dollars – 6,2 millioner kroner – skal der betales de fulde 30 procent igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Vi lancerer dette program for at hjælpe ejere af små virksomheder med at skrive det næste kapitel om kreativitet og velstand i App Store og til at opbygge den slags kvalitetsapps, som vores kunder elsker,” siger Apples administrerende direktør Tim Cook ifølge mediet.

Det ret høje gebyr for salg i App Store er ikke unikt for Apple – Google tager ligeledes 30 procent i Play Store. Men Apple har i flere år været under heftig beskydning, blandt andet fra Facebook, Microsoft og ikke mindst Spotify, der fik overbevist Margrethe Vestager og EU til at kigge nærmere på App Store-betingelserne.

Selv i Apples eget hjemland, USA, kører der i øjeblikket en undersøgelse af om gebyret er konkurrenceforvridende.

Det nye program er sandsynligvis Apples måde at imødekomme kritikken i forsøget på at få en endnu dårligere aftale, hvis konkurrencemyndighederne i EU og USA giver klagerne medhold. På denne måde kan de måske blødgøre konkurrencemyndighederne lidt, samtidig med at de ikke mister indtægter fra de største og mest indbringende af udviklerne.

De grundlæggende kriterier for deltagelse i ordningen er letforståelige og strømlinede: 

Artiklen fortsætter efter annoncen
  • Eksisterende udviklere, der havde en omsætning på op til 1 million $ i 2020 for alle deres apps, samt udviklere, som endnu ikke har lanceret deres første apps i App Store, kan kvalificere sig til ordningen og reduceret kommission. 
  • Hvis en deltagende udvikler overstiger grænsen på 1 million $, vil standardsatsen for kommission være gældende resten af året. 
  • Hvis en udviklers virksomhed falder til under grænsen på 1 million $ i et kommende kalenderår, kan de kvalificere sig til kommissionen på 15 procent igen året efter. 

Back to top button