fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

iPhone 12 sælger som varmt brød – Apple er nu verdens største smartphoneproducent hævder IDC

Apples regnskab talte sit tydelige sprog igår; tech-gigantens omsætning og overskud vokser i alle kategorier og Apple laver flere penge end nogensinde. En af de helt store grunde er også Apples klart største produktkategori: Smartphones. Og iPhone 12 serien er blevet et voldsomt stort hit hævder en ny rapport fra fra IDC.

Markedsandel stiger markant

iPhone 12 er åbenbart, hvad mange brugere har ventet på. I hvert fald har Apple ifølge IDC’s tal spist en væsentlig større del af den samlede kage, når man ser på markedsandele i smartphonemarkedet. Det californiske firma har nu 23,4% af det samlede marked for smartphones på verdensplan. Det er en stigning på hele 22,2% fra året før. Det tal dækker over, at firmaet har solgt 90,1 mio. telefoner i 2020 – hvilket i øvrigt er det største tal nogensinde registreret af IDC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

iPhone 12 er et hit

Det er især den nye iPhone 12 serie, der er blevet positivt modtaget af forbrugerne. (Du kan læse vores anmeldelse af iPhone 12 her.) Mange brugere har ventet med at opgradere fordi de har ventet på et nyt design og 5G understøttelse – og begge dele er dukket op med iPhone 12 serien. Især i Kina er der sket en massiv udskiftning af ældre telefoner til iPhone 12 serien. Men det er ikke kun den nye serie – også iPhone SE der kom i starten af året sidste år sælger rigtigt godt (Læs vores anmeldelse her). Apple har altså ramt rigtigt med en iPhone til “intro-pris”.

Nye produkter over hele linjen

Det eneste der ikke helt ser ud til at lykkedes for Apple er måske den lille iPhone Mini, der ikke sælger voldsomt godt. Det er faktisk den eneste iPhone, Apple ikke har lagt ekstra ordrer på hos deres leverandører.

2020 var et ret vildt år for Apple, der lancerede en lang række produkter, blandt andet altså iPhone 12 og iPhone SE, men derudover også en ny Mac Mini, en MacBook Air, AirPods Max, Apple Watch Series 6 og nye iPad Pro modeller, samt en ny iPad Air. Der er med andre ord nye produkter på stort set alle hylder – og de få produkter der ikke er opdateret, ventes at blive det i år – som for eksempel iMac serien.

Back to top button