×
Teknologi

Apple indrømmer: Langsommere iPhone er med vilje

Apple har nu officielt indrømmet, at de har lagt kode ind i iOS, der sætter hastigheden ned på ældre iPhones for at forhindre nedlukning

Hvis du er en af dem der synes at din iPhone er blevet en smule sløv hen over de seneste opdateringer, så er der en grund til det: Apple har med vilje tilføjet kode i softwaren der gør, at telefonen sætter hastigheden for at forhindre at telefonen lukker ned.

Gamle batterier giver problemer

Det er ikke nyt, at ældre telefoner får problemer med batteriet – det er faktisk helt naturligt. (Læs vores guide til, hvordan du passer bedre på dit batteri her) Ligegyldigt hvad brugeren i øvrigt gør, så går det altså ned ad bakke for kapaciteten på batterier – og det har ført til, at ældre iPhones kommer i problemer med hurtige processorer, der sluger batteriet ekstremt hurtigt og derfor får telefonen til at lukke ned.

iOS 11.2 gør potentielt iPhone 7 langsommere

Indtil videre har det “kun” været iPhone 6, 6S og SE der har været “ramt” af hastighedsnedsættelser – men fra og med iOS 11.2 er det også iPhone 7 der bliver langsommere hvis batteriet kører på nedsat blus.

Det kan du gøre

Skulle du have en iPhone 6, 6S eller SE er der ikke så meget at gøre hvis du har opdateret til iOS 11. Hvis du har iPhone 7 kan du overveje at lade være at opdatere til 11.2 (Det anbefaler vi dog ikke). Alternativt kan du overveje muligheden for at skifte din telefons batteri – i så tilfælde vil softwaren ikke sætte hastigheden ned fordi spændingen på batteriet så vil være højt. Det er dog en relativt dyr løsning desværre.

Træt af at telefonen går død på strøm? Læs vores tips til bedre batterilevetid her

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.