×
TeknologiTophistorie

Apple vil hive EU i retten

Apple kæmper med næb og klør for at undslippe EU's Digital Markets Act, der vil lægge voldsomme restriktioner på selskabet.

Apple vil udfordre den nye EU-lov Digital Markets Act, DMA, ved domstolen. Det skriver Bloomberg. Loven vil potentielt ramme Apple hårdt på pengepungen, da den begrænser deres indtjening på App Store ved at åbne iPhone og iPad for alternative app-butikker.

EU har udpeget 22 platforme som såkaldte gatekeepere, hvilket vil sige tjenester der har en særlig social og økonomisk betydning. Blandt de 22, som EU har udvalgt, er både App Store og iMessage og meningen med DMA er grundlæggende, at gatekeeper-monopolerne skal brydes.

Digital Markets Act rammer Apple specielt hårdt, fordi deres væsentligste indtjeningsområde – ud over iPhone – er “tjenester”. Disse dækker ikke alene over Apple Music og Apple TV+, men også indtægterne fra App Store.

Læs mere: Ny EU-lov rammer Apple hårdt.

Bloomberg siger, at Apple vil gøre indsigelse mod inddragelsen af iMessage som en gatekeeper-tjeneste og have fastlagt præcis, hvilke dele af App Store, der skal under regulering.

EU kræver, at Apple bringer sine tjenester i overensstemmelse med DMA senest i marts 2024. Apples klage er endnu ikke formelt indgivet; deadline for virksomheder til at udfordre DMA er på torsdag den 16. november.

Ifølge Techcrunch er Apple dog ikke voldsomt optimistiske. De har allerede forberedt sig på, at iPhone skal åbnes for alternative app-butikker. I det mindste for Apple-kunder i EU.

Google og Samsung har længe kæmpet for, at Apple skal adoptere RCS-standarden i iMessage-systemet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.