GadgetsTophistorie

Samsung tænder for EKG og måling af blodtryk

Samsung åbner for måling af blodtryk og EKG til brugere af Galaxy Watch3 og Watch Active2 i de nordiske lande.

Det er mere end et år siden at funktionerne til at måle EKG og blodtryk blev omtalt første gang, men nu tænder Samsung langt om længe også for funktionerne for brugere i de nordiske lande. Det bliver muligt fra den 22. februar på Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2.

Årsagen til ventetiden er, at EU skulle CE-godkende app’en. Det blev den i december måned og kan nu bruges i 28 europæiske lande – og altså også de nordiske. CE-mærkningen er et certifikat for, at produktet svarer til de sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige krav, der findes i EU for medicinsk udstyr.

– Siden lanceringen i Korea i juni 2020 har næsten en million mennesker brugt Samsung Health Monitor til at overvåge og kontrollere deres helbred. At få denne innovative service CE-mærket i Europa og dermed også godkendt i Danmark er en vigtig milepæl i vores arbejde for at forbedre folks hverdag gennem teknologi, siger Claus Holm, IM Director & Country Manager Danmark.

For at måle dit blodtryk eller tage et EKG skal app’en Samsung Health Monitor først installeres på både smartwatch og Galaxy mobile. På smartwatchet installeres Samsung Health Monitor automatisk, når den opdateres til den nyeste version af Galaxy Wearable-app’en via Galaxy Store.

Der er dog en hage: Vil man bruge urene til at måle blodtryk, skal uret først kalibreres ved hjælp af en traditionel blodtryksmåler. Herefter skal uret kalibreres mindst hver fjerde for at bevare præcisionen i målingen.

Uret analyserer nemlig pulsbølger fanget af de indbyggede sensorer og bruger forskellen mellem den kalibrerede værdi og den målte værdi til at beregne det aktuelle blodtryk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.