×
TeknologiTophistorie

Apple Maps får – endelig – vejvisning på cykel

Apple Maps tilbyder nu mere detaljeret dækning af vejnettet, forbedret navigation, tredimensionelle seværdigheder og vejvisning på cykel, Se dig omkring m.m

Det holdt hårdt, men endelig skete det som brugere af Apple Maps i Danmark har ventet på i årevis; fra i dag kan du bruge navigation fra dør til dør – på cyklen!

Med vejvisning på cykel i Kort kan brugerne se en forhåndsvisning af stigningen på en rute, samt hvorvidt ruten omfatter veje med meget trafik, så de bedst muligt kan undgå stejle bakker eller stærkt befærdede veje. De kan også se oplysninger om stigningen i realtid, søge efter f.eks. offentlige toiletter eller cykelværksteder langs ruten og se en ruteoversigt eller en liste over sving, alt sammen mens de følger en trinvis vejvisning.

Vejvisning på cykel i Kort fungerer også på Apple Watch. De specifikke funktioner på Apple Watch tæller en oversigt over stigningen på en rute, haptisk tryk ved trinvis vejvisning og Stemme­feedback om hastighed og afstand, der læses højt fra den indbyggede højttaler i Apple Watch.

Apple Maps i 3D

Udover cykelvejvisning er der også kommet en lang række nye funktioner. Blandt andet kan du nu se seværdigheder i det meste af Danmark i 3D animation, og i København kan du se dig omkring i 3D – lidt a la Google Street View.

Vejvisning med naturligt sprog giver rutevejledning på et mere naturligt sprog, f.eks. “Drej til venstre ved næste lyskryds”. Vejbane-anvisning hjælper brugerne med at undgå at dreje forkert eller fare vild. Den sørger for, at bilen ligger i den rigtige vej­bane, før de skal dreje eller køre ind på en motorvej. Ruteplanlægning med flere stop giver brugerne mulighed for at planlægge op til 15 stop på forhånd og automatisk synkronisere ruter til iPad og iPhone fra Mac, når de er klar til at tage af sted.

Del din ankomst

Med Del ankomst-funktionen i Apple Maps kan brugerne nu også give familie, venner og kolleger besked om deres forventede ankomsttid med et enkelt tryk eller ved hjælp af Siri. Modtageren kan følge med i ruten undervejs, og Kort sender opdateringer med et nyt ankomsttidspunkt, hvis der er væsentlige forsinkelser. Brugerne kan trygt og nemt rapportere en ulykke, farlige situationer eller fartkontrol ved at fortælle til Siri, at “Der er en ulykke længere fremme” eller “Der er noget på vejen”. Brugerne kan endda rapportere, hvis hændelser på kortet er blevet ryddet, samtidig med at de holder fokus på vejen.

Personer, der rejser med offentlig transport i Danmark, kan nemmere finde nærliggende stationer og fastgøre foretrukne ruter. De vil også modtage en notifikation, når de nærmer sig deres stoppested.

Alle de nye funktioner i Apple Maps er allerede tilgængelige på iPhone, i Apple CarPlay og alle de andre steder, du måtte bruge Maps.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.