×
GadgetsTophistorie

Apples VR-headset kræver separat batteripakke

Apples kommende AR / VR-headset kræver angiveligt en magnetisk tilsluttet batteripakke a la MagSafe Battery Pack.

I sit seneste nyhedsbrev deler Bloombergs Mark Gurman nye detaljer om Apples kommende AR / VR-headset, der forventes at blive vist frem til juni. Han skriver at brillen vil være udstyret med to USB-C stik. Det ene til at overføre data, det andet et proprietær magnetisk stik, der skal bruges til at tilslutte et eksternt batteri.

Den eksterne batteripakke vil både i form og størrelse minde om Apples MagSafe Battery Pack. Den vil kunne levere op til to timers strøm til brillen.

Årsagen til den eksterne batteripakke er, at det skal gøre det nye VR-headset lettere. Ulempen er, at det kræver et kabel fra brillen til batteriet. Ud over det kabel, der skal levere data til brillen.

Batteriet kan bæres i en lomme, når man har brillen på. Man kan også have flere batteripakker, så de løbende kan skiftes ud, hvis man bruger brillen igennem længere tid.

En dyr fornøjelse

Apples AR / VR-headset forventes at blive et premium-produkt, lavet af bl.a. glas og kulfiber. De vil en 4K-skærm til hvert øje og et dusin sensorer og kameraer, der skal tracke både øjen- og håndbevægelser. Brillen vil ifølge rygterne hente regnekraft fra en M2-chip.

Registreringer af varemærker tyder på, at Apple vil kalde brillen for ‘Apple Reality Pro’. Der gættes på, at den første udgave vil få en pris på omkring 3.000 dollars (20.000 kroner), men at der vil komme billigere og mere simple udgaver i de kommende år.

Apples AR / VR-headset forventes at blive vist frem under World Wide Developers Conference, WWDC, den 5. juni. Ud over brillen, og det tilhørende styresystem, realityOS, vil konferencen også byde på de nye udgaver af iOS (17), iPadOS, watchOS, tvOS og macOS. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.