×
ElbilerTophistorie

Audi overvejer at kopiere Teslas Supercharger-netværk

Audi frygter at mangel på ladestationer går ud over salget af deres elbiler. Derfor overvejer de at lave deres eget Supercharger-netværk.

En af de store fordele ved at købe en Tesla, er adgangen til firmaets Supercharger-netværk, der nærmer sig 600 ladestationer i Europa. Heraf 11 i Danmark – med ni nye på vej i år. Volksawagen, BMW, Mercedes og flere aner bilproducenter har slået sig sammen for at danne konkurrenten Ionity, men de har er i skrivende stund kun 335 stationer i Europa.

Audi CEO’en Markus Duesmann siger nu i interview med tyske Handelsblatt, at han overvejer at opbygge sit eget ladenetværk i større byer – muligvis sammen med et andet mærke inden for VW-koncernen.

– Vi ønsker ikke, at salget af vores elbiler mislykkes på grund af manglen på ladestationer. Vi undersøger, om vi kan bygge vores eget premium-opladningsnetværk i store byer, siger Markus Duesmann til avisen og beskriver initiativet som en slags “Ionity til byerne”.

Avisen oplyser, at planerne inkluderer 200-300 ladestationer og en investering på 15 milliarder euro – 112 milliarder kroner. Der spekuleres også i, at Porsche udvælges som partner. Om andre bilmærker også vil få adgang, er derimod uklart.

I modsætning til Audis påtænkte ladenetværk, er Teslas Supercharger-netværk dog ofte placeret uden for byerne, beregnet til lynopladning på langture.

Markus Duesmann har været topchef hos Audi i lidt over et år og iværksatte allerede kort efter til tiltræden projekt “Artemis”, der skal resultere i en supereffektiv elbil med lang rækkevidde senest i 2024. Han har ansat den tidligere Apple-mand Alex Hitzinger til at lede projektet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.