Audi E-Tron Sportback

Audi på vej med Tesla-dræber

Den tyske producent af luksusbiler, Audi, er på vej med en serie af elektriske biler. Serien har fået navnet E-Tron, og de første modeller kommer på markedet i 2019.

Var man i løbet af de sidste par dage tilfældigvis i Kina til Auto Shanghai bilmessen, kunne man imidlertid allerede nu få lov til at se, hvordan en af de første kommende elbiler fra Audi vil se ud. Her fremviste den tyske bilproducent nemlig en konceptudgave af den såkaldte E-Tron Sportback, og der er noget at glæde sig til – med mindre man er Tesla.

Giv iNPUT et like på Facebook og få nyheder om ny teknologi, gadgets og de fedeste el-biler

Audi E-Tron Sportback ser nemlig ud til at gå lige i flæsket på Tesla Model X. Den kan køre 500 km på en opladning takket være et nedkølet 95 kWh lithium-ion batteri, og har i alt tre elektriske motorer med en samlet ydelse på hele 429 hk. Som kan boostes til 496 hk!

Med en acceleration fra 0 til 100 km/t på 4,5 sekunder er E-Tron Sportback ikke helt så hurtig som Tesla Model S, der i sin “vanvittige” tilstand (ludicrous mode) kan klare samme acceleration på 2,3 sekunder. Men 4,5 sekunder er alligevel pænt hurtigt.

Interiøeret skriger elbil!

Konceptmodellen kom med sidekameraer i stedet for sidespejle, kæmpe 23” store dæk og en projektor i fronten, der kan projicere animationer på vejen foran bilen. Indvendigt fungerer alt betjening via store touchskærme, der erstatter instrumentbrættet og sågar sidder i dørene.

Der er som sagt tale om et koncept, så om den endelige version af E-Tron Sportback kommer med alle disse gimmicks er endnu uklart. Det får vi at se, når Audi løfter sløret for produktionsmodellen i løbet af 2018.

Kilde: Audi

Om Peter Gotschalk

Peter Gotschalk
Tidligere redaktionschef for Lyd & Billede i Danmark, Norge og Sverige. Inden da var han chefredaktør for magasinerne GEAR, Mobil, ZOOM og media:mac, og i en fjern fortid redaktør på PC World. Har skrevet om forbrugerelektronik og IT for Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Se også

IKEA Augmented Reality

IKEA og Apple leger sammen om Augmented Reality

IKEA bliver blandt pionererne til at udnytte den nye Augmented Reality-funktionalitet i iOS 11. Det …