×
Gadgets

Audis elbil bryder 500 kilometer-barrieren

Et af de altoverskyggende problemer med elbiler er rækkevidden. Rene elbiler løber tør for strøm efter lidt mere end 100 kilometers kørsel, mens der kan presses en del mere ud af hybrider, der bruger både strøm og fossile brændstoffer. Den eneste elbil med bare en smule rækkevidde er Teslas Model S 85D, der med 434 kilometer er elbilernes konge.

Men nu melder tyske Audi sig klar til at begynde produktionen af et elbils-batteri, der har en rækkevidde på imponerende 500 kilometer. Batteriet forventes at få premiere i Audis kommende Q6 e-SUV, der præsenteres på Frankfurt Motor Show i næste måned og forventes i handelen i 2018.

“Med vores første elektriske Audi-SUV, kombinerer vi emissionsfri kørsel med køreglæde,” siger Prof. Dr. Ulrich Hackenberg i en pressemeddelelse.

Audis nye superbatteri bygges på batteridele fra LG Chem og Samsung SDI.

Det er Audis andet forsøg på at give elbilerne mere juice. Under Geneva Motor Show tidligere i år præsenterede Audi den elektriske R8 e-tron, der har en rækkevidde på 450 kilometer.

Q6 vil have en hård konkurrent, når den kommer på markedet om tre år; Tesla Model X forventes at blive lanceret allerede i næste måned. Den vil også være udstyret med et batteri, der har en rækkevidde på mellem 450 og 500 kilometer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.