×
GadgetsTophistorie

Radarstyret robotplæneklipper klarer også kantklipning

Med Husqvarnas nye Automower-model behøver du hverken kabel eller kantklipper, når græsplænen skal trimmes.

Svenske Husqvarna lover, at du fremover hverken behøver kabel eller kantklipper, når du klipper græsset. De har nemlig lige præsenteret deres seneste robotplæneklipper Automower 410XE Nera, der “leverer præcis kantklipning”.

“Bag på robotten sidder en ekstra knivdisk, der kan klippe så tæt på kanterne, at du kan skære markant ned på den tid, du bruger på at trimme kanter,” skriver de.

Kantklipningen foregår ligesom resten af klipningen i vilkårlige mønstre, så du undgår striber i plæne.

Automower 410EX Nera
Knivene til kantklipning sidder bag på Automower’en.

Nera-serien af robotplæneklippere blev lanceret sidste år navigerer rundt på plænerne med hjælp fra satellitnavigeringssystemet EPOS. Via radarteknologi kan Automower også registrere genstande efterladt på plænen, f.eks. en spand, og undgå det.

Lige som sidste års modeller kan Automower 410EX Nera bruges uden kanttråd. I stedet opsættes der virtuelle grænser via en medfølgende app. Herfra kan du fortælle din robot, hvor og hvornår den skal klippe med en præcision på 2-3 cm. Du kan også oprette flere arbejdsområder med forskellig klippehøjde eller markere områder, der skal have lov til at gro vildt. Altså sammen mens du sidder i havestolen med en drink.

Det er til gengæld ikke billigt at være doven. Prisen for den nye robot-greenkeeper starter ved 19.399 kroner – og det er vel at mærke uden EPOS Plug-in modul til kabelfri kontrol. Her er lidt mere info:

  • Dækning: Op til 1.000 m2.
  • Hældning: Op til 35 %.
  • Klippehøjde: 2-5,5 cm.
  • Kantklipning: Ned til 1 cm.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.