×
Fremtidens HjemGamingTophistorie

Nu kan du spille Doom – på din robotplæneklipper

Hvem sagde at en robotplæneklipper behøver at være kedelig? I april frigives det klassiske spil Doom til Husqvarnas Automower plæneklipper.

Da det legendariske spil Doom udkom i 1993 var der mange hjemmecomputere, der hostede, når det blev startet op. Det siger en del om udviklingen af computerkraft, at spillet nu kan afvikles på en robotplæneklipper.

I april frigiver Husqvarna den oprindelige episode af Doom som en gratis opdatering til Automower Nera-serien. Dermed får omkring 30.000 brugere adgang til spillet, mens det er aktivt; fra april til september 2024.

– Det, som det oprindelige team hos id Software skabte i 1993 med Doom, var verdensklasse. De satte scenen for mange af nutidens store spil og er fortsat en inspiration for mange – også os hos Husqvarna. Med opdateringen hylder vi både Dooms ophavsmænd og den pionerånd, der præger ingeniørerne hos Husqvarna, siger Björn Mannefred, robotsoftwareingeniør hos Husqvarna.

robotplæneklipper
Man skal have gode øjne for at spille Doom på sin robotplæneklipper (foto: Husqvarna).

Du spiller Doom på robotplæneklipperens indbyggede display. Du navigerer i spillet med kontrolknappen for at dreje til venstre og højre. Du løber fremad ved at trykke på Start-knappen og skifter retning og åbner døre med Stop-knappen. For at skyde trykker du på kontrolknappen.

Husqvarna præsenterede første gang det uventede samarbejde med DOOM på DreamHack Winter i Sverige tilbage i november sidste år. Samarbejdet tiltrak stor opmærksomhed fra besøgende, og Husqvarna blev tildelt ”Bedste Standaktivitet 2023” ved arrangementet.

– Da vi viste opdateringen frem på DreamHack, var folk virkelig begejstrede. Siden da har vi undersøgt, hvordan vi kan gøre spillet tilgængelig for flere. Det har vi nu fundet udaf, og vi er derfor klar til at frigive Doom på vores robotplæneklipper, Automower, i foråret 2024, siger Björn Mannefred.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.